Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený čaj

Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Dělávaly ho už naše babičky a nyní se s ním můžeme potěšit i my. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (93×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 8. 2009 11:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 926 kJ / 4 524 kcal
Bílkoviny21,00 g
Tuky8,04 g
Vláknina85,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy926,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nesmírně lahodný a voňavý čaj rodina i přátelé ocení hlavně v chladných dnech a nejvíce o Vánocích, když nám příjemně provoní domov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JaroslavaVolavkova JaroslavaVolavkova

8. 1. 2023 15:59

V sezóně si nasbírám postupně ovoce a pak před Vánocemi udělám čaj,krásně to provoní celý barák???? Letos dělám pozdě,ale už se na něj moooc těším????

Alenkavrisidivu Alenkavrisidivu

13. 8. 2022 02:58

Dnes jsem dělala take poprve, na stromech nam akorat dozrava neskutecne mnozstvi spendliku a blum.Tak jsem je nakrajela na kousicky a pridala k nim boruvky co nam rostou na zahradě, smichala s trtinovym cukrem, pul kila a plnej sklenenej pekac, navrch platky citronu, a hoodne koreni,navrch alobal, vubec se nepripaloval ani nemusel michat, sla jsem jen dvakrat pro jistotu. Ke konci placatku bozkova, a naplneno hoodne sklenicek, je luxusni<3 a vypada krasne. Znala jsem ho z kramku kde prodavaly dekorace, koupila jsem si pak i na netu babiccin peceny caj, ale dneska se to skrz finance uz moc neda takze ja dekuju recept bomba, a potesim i blizke,jsem zvedava jak dlouho vydrzi.:-)

Jindriskas Jindriskas

2. 9. 2021 16:26

dnes jsem dělala čaj poprvé a chutná výtečně.:-O Dělala jsem místo v mrazáku a do směsi jsem dala jablka, švestky, borůvky, rybíz a hrozny. Cukru jsem dala jen 0,5 kg a stačilo to. Něměla jsem ale určitě kilo rybízu. Ukládám k oblíbeným a určitě jsem nedělala naposledy. Díky za recept:yes:

Soňa Svatošová

22. 11. 2017 16:44

Zrovna ho dělám musela jsem udělat místo v mrazáku měla jsem tam ostružiny a rybíz přidala jsem jablka hrušky švestkový kompot i se šťávou dva citróny 1 kg.cukru skořici a deci rumu vše zamíchám a dám péct na 180. Dělala jsem v létě dvakrát a už je pryč je to výborné i do koláčů nebo do nepečeného dortu jo a ještě něco nandám do sklenic a ještě v troubě zavařím a mám jistotu přeji hezký den ????????????????????www.toprecepty.cz

Zuzana

28. 12. 2016 22:30

Dala jsem ovoce co zbylo od Vánoc, pomeranče, mandarinky, kiwi, jablka a grep. I když jsem grep poctivě vyloupala a v poměru ho tam bylo stejně jak ostatního ovoce, čaj je vyloženě grepový ( je to prostě dominantní chuť). Nám to vůbec nevadí - máme grepy rádi. Jen pro upozornění pro ty, co mu zrovna neholdují. Ten pravděpodobně ničím nepřebijete ;-)

alžběta dorneanová

4. 10. 2016 15:40

Dnes jsem pekla čaj jenom z ostružin , je skvělí dík za recept.

Viki

21. 12. 2015 21:47

Tak dnes jsem dělala poprvé pečený čaj. Chtěla bych ho jako dárek po rodinné příslušníky.... Je vynikající. Musela jsem vynechat cukr, protože tatínek je diabetik. Ale i tak je to moc príma. Zbytek osazenstva si osladí až při konzumaci. Jen doufám, že i bez toho cukru to vydrží. Víčka se mi přichytla, tak snad ok. Hrdlo každé sklenice a víčka jsem vyvařila a ještě dezinfikovala francovkou (to je takový tip od babičky). Nikdy se jí nic nezkazilo, tak snad to vydrží i mě.
Krásné Vánoce všem a děkuji za bezva receptík;-)

Aneta

16. 11. 2015 11:05

Já jsem dělala čajík poprvé podle jiného receptu a dala jsem tam půl kila cukru a přijde mi ten čaj takový mdlý i ta štáva nebyla tak hustá :/ asi jsem měla dát více cukru že?

Zdenka +++ Zdenka +++

27. 10. 2015 18:06

Dana:

Dana:dneska jsem v Pomalém hrnci čaj dělala ale mám svůj recept :-K

Iness Iness

26. 10. 2015 11:55

:yes::yes::yes::yes:

mimosa mimosa

25. 10. 2015 13:13

tak letos již druhá várka-ať je na zimu;-)bodík letí a s fotkou

erikyp erikyp

10. 10. 2015 14:32

Tak sem ho prubla , sice s malými změnami ,ale díky za inspiraci , dala jsem ho do sklípku na chodbě kde je max do 20 stupnu v zime tak 15 ,takže doufam že vydrží , trochu sem znervozněla když sem při plnění zjistila že ta posledni varka DOST VYCHLADLA :-O :-// protože sem mela hodně malých sklěnic a než sem se stim vypiplala tak prostě pulka už pak byla zchladlá a závěr už fakt jen takový teplý rozhodně ne horký ,takže doufam že i tak se to zasterilizovalo když sem to dala dnem dolu snad jo :-( :-8 :-( (:-//

MarcelaPa

30. 9. 2015 12:35

erikyp: já pečený čaj skladuji při pokojové teplotě a nikdy se mi nezkazil. Připravuji stejným způsobem.

MarcelaPa

30. 9. 2015 12:34

Šárka: já raději šípky usuším v troubě a v zimě z nich připravuji čaj, nějak si neumím představit pečený šípkový čaj. Je to ale jenom můj názor.

erikyp erikyp

30. 9. 2015 12:07

Taky se chystam , líbí se mi vaše verze s rumem ,původně sem chtěla dělat podle receptu z kuchařky co mám doma ,ale tak je na 2kg ovoce 1Kg cukru a to mi prijde hodně ,a pečení 2h na 180 . Skladujete v pokojové teplotě ? v mnoha diskusích sem našla že to maj žencký v ledničkách ,aby to nechytalo plíseň ,myšleno i před otevřením , dyť je to jako marmoška , a tu mám taky ve špajsce kde nemám zrovna dvakrát zimu a nic se sní neděje . Co myslíte ?

1 2 3 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený čaj pečený čaj recept recept na pečený čaj pečený čaj top recepty pečený čaj v troubě pečeny čaj vyroba jak udělat pečený čaj recept pečený čaj pečený čaj z jablek jak se dělá pečený čaj pečený čaj se švestkami pečený čaj nejlepší recept pečený čaj z červeného rybízu peceny caj navod výroba pečeného čaje jak vyrobit pečený čaj pečící čaj peceny caj recepty recepty pečený čaj recepty na pečený čaj

Suroviny: rybíz, ovoce, cukr, skořice, badyán, koření hřebíček, citron, rum

TopRecepty.cz

Pečený čaj

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrN7