Pečený čaj

Iness Kuchařka:

Zavařeniny 194 názorů

pečený čaj
568
Recept si zatím oblíbilo 68 kuchařů

Suroviny

1 kg rybízu
1 kg letního ovoce
3/4 kg cukru
2 lžičky skořice
4 ks badyánu (voňavé koření)
5 ks hřebíčku
2 citrony
cca 2 dcl rumu (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 68 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si hlubší pekáč...větší ovoce nakrájíme na kostičky (i oloupaný citron) a dáme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce, zasypeme cukrem.

  2. Nakonec dáme všechno koření a dobře promícháme.
    Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30 minut. Během pečení asi dvakrát promícháme.

  3. Hned po upečení přidáme rum, rychle promícháme, naplníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako marmeládu...

  4. Použití:
    Do hrnečku dáme 1-2 lžíce této směsi, zalijeme horkou vodou. Vypijeme jako čaj a na spodu hrnečku nás čeká pochoutka v podobě kousků ovoce.

Poznámka

Nesmírně lahodný a voňavý čaj. Vaše rodina i přátelé ho ocení hlavně v chladných dnech a nejvíce o vánocích...(provoní vám dům)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 222 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený čaj

  • alžběta dorneanová alžběta dorneanová(neregistrovaný)

    Dnes jsem pekla čaj jenom z ostružin , je skvělí dík za recept.

    Odpovědět

  • Viki Viki(neregistrovaný)

    Tak dnes jsem dělala poprvé pečený čaj. Chtěla bych ho jako dárek po rodinné příslušníky.... Je vynikající. Musela jsem vynechat cukr, protože tatínek je diabetik. Ale i tak je to moc príma. Zbytek osazenstva si osladí až při konzumaci. Jen doufám, že i bez toho cukru to vydrží. Víčka se mi přichytla, tak snad ok. Hrdlo každé sklenice a víčka jsem vyvařila a ještě dezinfikovala francovkou (to je takový tip od babičky). Nikdy se jí nic nezkazilo, tak snad to vydrží i mě.
    Krásné Vánoce všem a děkuji za bezva receptík;-)

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    Já jsem dělala čajík poprvé podle jiného receptu a dala jsem tam půl kila cukru a přijde mi ten čaj takový mdlý i ta štáva nebyla tak hustá :/ asi jsem měla dát více cukru že?

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++

    Dana:

    Dana:dneska jsem v Pomalém hrnci čaj dělala ale mám svůj recept :-K

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

  • mimosa mimosa

    tak letos již druhá várka-ať je na zimu;-)bodík letí a s fotkou

    Odpovědět

  • erikyp erikyp

    Tak sem ho prubla , sice s malými změnami ,ale díky za inspiraci , dala jsem ho do sklípku na chodbě kde je max do 20 stupnu v zime tak 15 ,takže doufam že vydrží , trochu sem znervozněla když sem při plnění zjistila že ta posledni varka DOST VYCHLADLA :-O :-// protože sem mela hodně malých sklěnic a než sem se stim vypiplala tak prostě pulka už pak byla zchladlá a závěr už fakt jen takový teplý rozhodně ne horký ,takže doufam že i tak se to zasterilizovalo když sem to dala dnem dolu snad jo :-( :-8 :-( (:-//

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    erikyp: já pečený čaj skladuji při pokojové teplotě a nikdy se mi nezkazil. Připravuji stejným způsobem.

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Šárka: já raději šípky usuším v troubě a v zimě z nich připravuji čaj, nějak si neumím představit pečený šípkový čaj. Je to ale jenom můj názor.

    Odpovědět

  • erikyp erikyp

    Taky se chystam , líbí se mi vaše verze s rumem ,původně sem chtěla dělat podle receptu z kuchařky co mám doma ,ale tak je na 2kg ovoce 1Kg cukru a to mi prijde hodně ,a pečení 2h na 180 . Skladujete v pokojové teplotě ? v mnoha diskusích sem našla že to maj žencký v ledničkách ,aby to nechytalo plíseň ,myšleno i před otevřením , dyť je to jako marmoška , a tu mám taky ve špajsce kde nemám zrovna dvakrát zimu a nic se sní neděje . Co myslíte ?

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Už jste někdo dělal šípkový pečený čaj? Chtěla bych to zkusit, ale nevím......

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Kristyna: peče se odkrytý, aby se pečením odpařilo co nejvíce vody;-)
    Ať se podaří;-):-)

    Odpovědět

  • Kristyna Kristyna(neregistrovaná)

    Dobry den,mam dotaz,pece se caj prikryty nebo jen tak na plechu? Zitra se na nej chystam a premyslim jestli tak nebo tak,dekuji

    Odpovědět

  • Iness Iness(autorka receptu)

    Jirkafil:Určitě můžete použít i sypaný :-)

    Odpovědět

  • Jirkafil Jirkafil

    Moc srozumitelný recept,jen by mně zajímalo,zda se dá přidat i sypaný Badyán?;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo