Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-levandulový džem

Jahody a levandule společně vytvářejí originální a voňavou kombinaci chutí. Tento domácí džem zralých jahod s jemným nádechem levandule je ideální nejen na pečivo, ale i jako originální doplněk k sýrům či do dezertů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 40 min

180 min (140 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jahody opláchneme, odstraníme stopky, pokud jsou velké, překrojíme je. Květy levandule zbavíme stonků. Krok 2: Poté jahody vložíme do velkého hrnce a pomalu za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 3: Vaříme za stálého míchání asi 10 minut, vmícháme cukr, vaříme dalších 10 minut, přidáme kyselinu citronovou a květy levandule bez stonků. Během přípravy by se neměl přerušit var. Krok 4: Lžičkou zkusíme odebrat trošku džemu na talířek, a pokud po vychladnutí džem želíruje, můžeme ho začít plnit do čistě vymytých sklenic. Krok 5: Sklenice uzavřeme víčky a obrátíme je dnem vzhůru. Takto je ponecháme zhruba 2 hodiny, pak je opět otočíme.

Zveřejněno 5. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-levandulový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kOOK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-levandulový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kOOK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jahody, cukr, kyselina citronová, levandule

Přidat fotografie receptu