Jahodovo-jablečný džem

Merylas Kuchařka: Merylas

Zavařeniny 2 názory

Suroviny

500 g jahod - bez stopek
500 g jablek - oloupaných a bez jádřinců
1 Gelfix Super 3:1 od Dr. Oetkera
350 g cukru krupice
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jahody opláchneme , necháme okapat a buď je nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme. Jablka nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  2. Připravené ovoce vložíme do hrnce a přidáme obsah balíčku Gelfix smíchaný se dvěma lžícemi cukru. Za stálého míchání zhruba 1 minutu povaříme. Následně přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Případnou pěnu odebereme.

  3. Ihned plníme do připravených předehřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme zhruba na 5 minut dnem vzhůru. Pak zase obrátíme. Po vychladnutí a ztuhnutí obsahu sklenice uložíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 146 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodovo-jablečný džem

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    maiva: Mám ráda kombinaci jablek s chuťově více výrazným ovocem. Někdo to tak třeba dělá i z ekonomických důvodů.:-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Dělávala jsem stejně z různého ovoce, je to dobrý recept.

    Odpovědět

Tématické fráze: jablečný džem recept recept na jablecny dzem s kousky hrusek recepty na vaření džemů jahodovo jablečný džemem jablecny dzem s gelfix jablečny džem jahodovy dzem s jablky rybízovo jablečný džem dr.oetker džem rebarbora a jablka jablecny dzem dr. oetker 3 v 1

Zapomněl/a jsem heslo