Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Nemusíte chodit do restaurace, abyste si mohli dopřát asijskou kuchyni. S tímto receptem uvaříte během chvilky lahodné jídlo, plné orientálních chutí, a bez zbytečného glutamátu. Šťavnatého lososa s brokolicí a žampiony v dokonale ochucené omáčce si zamilujete.
Postup přípravy
Krok 1: Porce lososa vyndáme z lednice, aby získaly pokojovou teplotu, osušíme papírovou utěrkou, zakápneme citronovou šťávou, opepříme a dáme stranou. Solíme až před opékáním.
Krok 2: Brokolici rozebereme na růžičky, očistíme je a povaříme 4 minuty v osolené vodě. Scedíme, ihned zchladíme studenou vodou a necháme na sítu okapat.
Krok 3: Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Dáme na rozehřátou pánev olej, žampiony osolíme, osmahneme dozlatova, přidáme česnek a necháme rozvonět. Z obou stran osmažené žampiony vyndáme stranou.
Krok 4: Do pánve přidáme sezamový olej a necháme rozvonět další nasekaný česnek, zázvor a chilli papričku. Přidáme všechny omáčky, ocet a vodu. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme 2 minuty povařit. Ve 2 lžících vody rozmícháme škrob a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Krok 5: V jiné rozehřáté pánvi na oleji opečeme osolené porce lososa. Nejprve kůží dolů asi 3-4 minuty, poté maso obrátíme a dopečeme dozlatova.
Krok 6: Brokolici a žampiony promícháme opatrně s horkou omáčkou. Na talíře dáme zvolenou přílohu nejlépe rýži (nebo nudle), vedle dáme omáčku s brokolicí a žampiony, přidáme porci lososa a posypeme sezamovými semínky nebo zelenou natí cibulky.
Zveřejněno 6. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADAp3
Moje poznámka
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADAp3
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 4 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 7 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 10 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
Valis před 7 minutami
Rybí pomazánka moje
Valis před 8 minutami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 1 hodinou
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 2 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 5 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 6 hodinami
Špagety à la carbonara
Bensat před 6 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
pepř mletý,
olej,
šťáva citronová,
brokolice,
žampióny,
olej,
sůl,
česnek,
olej sezamový,
zázvor čerstvý,
česnek,
omáčka sojová sladká,
omáčka sojová,
omáčka chilli sladká,
ocet rýžový,
chilli paprika čerstvá,
voda,
škrob kukuřičný,
semínka sezamová
Komentáře (3)