Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda Harlekýn podle Míši Landové

Nadýchanou roládu Harlekýn s lehounkým pařížským krémem a šlehačkou si zamilujete od prvního sousta. Krém je sice potřeba připravit v předstihu, ale věřte, že čekání se v tomto případě vyplatí. Roláda je vláčná a lahodná a okouzlí i náročné jedlíky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marianna.Va

Středně náročný

Doba přípravy 68 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 8 min

68 min (60 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu nalámeme do misky. Smetanu zahřejeme v hrnci pod bod varu, nalijeme na čokoládu a dobře promícháme, až se čokoláda rozpustí. Promixujeme tyčovým mixérem, zakryjeme potravinovou fólií a necháme vychladit v lednici alespoň 8 hodin (nejlépe však přes noc). Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru, pak postupně přidáme celá vejce. Ušleháme do pěny. Krok 3: Bílky vyšleháme s druhou polovinou cukru a invertním cukrem do pevného sněhu. Krok 4: Obojí stěrkou zlehka promícháme a vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem. Krok 5: Těsto rozetřeme na plech o velikosti 42 x 35 cm vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C (horní/dolní ohřev) asi 8 minut. Po upečení otočíme plát i s papírem (nebo podložkou) na lehce pomoučený arch pečicího papíru a necháme vychladnout. Teprve po vychladnutí papír z plátu velmi opatrně sejmeme. Krok 7: Čokoládový základ na pařížský krém pozvolna při nižší rychlosti vyšleháme do krému a rozetřeme ho na připravený piškotový plát. Roládu zavineme pomocí pečicího papíru a necháme pár hodin ztuhnout v lednici (klidně i přes noc). Krok 8: Vychlazenou smetanu vyšleháme do pevné šlehačky a naplním do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Krok 9: Roládu nakrájíme nahřátým nožem na 10 stejných plátků, položíme řeznou stranou na tácek a ozdobíme šlehačkou a jedlými květy nebo ovocem.

TIP: Jak používat jedlé květy

Zveřejněno 10. 7. 2025

Poznámka autora Marianna.Va

Zdroj: recept je podle Míši Landové

www.vikendovepeceni.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda Harlekýn podle Míši Landové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6g3

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda Harlekýn podle Míši Landové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6g3

Suroviny:
smetana ke šlehání, čokoláda hořká, žloutek, vejce, bílek, cukr krupice, cukr, mouka hladká, kakao, smetana ke šlehání, zdobení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu