Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda Harlekýn podle Míši Landové

Nadýchanou roládu Harlekýn s lehounkým pařížským krémem a šlehačkou si zamilujete od prvního sousta. Krém je sice potřeba připravit v předstihu, ale věřte, že čekání se v tomto případě vyplatí. Roláda je vláčná a lahodná a okouzlí i náročné jedlíky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marianna.Va

Středně náročný

Doba přípravy 68 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 8 min

68 min (60 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu nalámeme do misky. Smetanu zahřejeme v hrnci pod bod varu, nalijeme na čokoládu a dobře promícháme, až se čokoláda rozpustí. Promixujeme tyčovým mixérem, zakryjeme potravinovou fólií a necháme vychladit v lednici alespoň 8 hodin (nejlépe však přes noc). Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru, pak postupně přidáme celá vejce. Ušleháme do pěny. Krok 3: Bílky vyšleháme s druhou polovinou cukru a invertním cukrem do pevného sněhu. Krok 4: Obojí stěrkou zlehka promícháme a vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem. Krok 5: Těsto rozetřeme na plech o velikosti 42 x 35 cm vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C (horní/dolní ohřev) asi 8 minut. Po upečení otočíme plát i s papírem (nebo podložkou) na lehce pomoučený arch pečicího papíru a necháme vychladnout. Teprve po vychladnutí papír z plátu velmi opatrně sejmeme. Krok 7: Čokoládový základ na pařížský krém pozvolna při nižší rychlosti vyšleháme do krému a rozetřeme ho na připravený piškotový plát. Roládu zavineme pomocí pečicího papíru a necháme pár hodin ztuhnout v lednici (klidně i přes noc). Krok 8: Vychlazenou smetanu vyšleháme do pevné šlehačky a naplním do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Krok 9: Roládu nakrájíme nahřátým nožem na 10 stejných plátků, položíme řeznou stranou na tácek a ozdobíme šlehačkou a jedlými květy nebo ovocem.

TIP: Jak používat jedlé květy

Zveřejněno 10. 7. 2025

Poznámka autora Marianna.Va

Zdroj: recept je podle Míši Landové

www.vikendovepeceni.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda Harlekýn podle Míši Landové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6g3

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda Harlekýn podle Míši Landové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ6g3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana ke šlehání, čokoláda hořká, žloutek, vejce, bílek, cukr krupice, cukr, mouka hladká, kakao, smetana ke šlehání, zdobení

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu