Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový sorbet

Osvěžující rybízový sorbet je skvělý letní dezert plný chuti. Kombinace červeného a černého rybízu s jablečným moštem, limetkou a třtinovým cukrem vytváří dokonale vyváženou sladkokyselou chuť. Příprava není nijak složitá a v horkých dnech krásně osvěží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez doby tuhnutí směsi v mrazáku

40 min (40 min příprava, bez doby tuhnutí směsi v mrazáku)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V jablečném moštu necháme rozpustit cukr. Rybíz omyjeme a odstopkujeme. Krok 2: Z limetky nastrouháme kůru a pak z ní vymačkáme šťávu. Vše přidáme do jablečného moštu. Krok 3: Do mixéru vsypeme rybíz, přilijeme ochucený mošt a vše rozmixujeme. Směs vlijeme do kovové mísy a na 2 hodiny ji dáme tuhnout do mrazáku. Krok 4: Zmrzlé ovoce naškrábeme do sklenic a ozdobíme rybízem.

TIP: Jak udělat ovocný sorbet - rady a tipy

Zveřejněno 15. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový sorbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DEm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový sorbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DEm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mošt jablečný, cukr třtinový, limetka, rybíz černý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu