Jahodový sorbet

cathleen Kuchařka: cathleen

Ostatní 3 názory

Suroviny

1) Silný nebo málo zředěný (domácí) jahodový džus
2) Asi 600 g jahod
150-180 ml vody
40-50 g cukru
lžička citrónové šťávy
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Džus dáme zmrazit do strojku. Nebo můžeme udělat druhým způsobem, že jahody rozmixujeme a trochu vystřeme sítem, abychom odstranili alespoň část zrníček.

  2. Svaříme vodu a cukr a necháme vychladit, pak smícháme s jahodami a citrónem a dáme zmrazit.

Poznámka

Baštíme jen tak, jako zmrzlinu nebo je možné podávat ve sklínce se širším brčkem, zalité sodovkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodový sorbet

Tématické fráze: domácí jahodový sorbet výroba sorbetu sorbet recept domácí sorbet domácí výroba sorbetu zmrzlinový sorbet jak udělat sorbet jak se dělá sorbet recept sorbet výroba domácího sorbetu sorbet výroba jahodového sorbetu jak vyrobit sorbet výroba zmrzlinových sorbetů sorbet výroba zmrzlina sorbet zmrzlinovy sorbent zmrzlinový sorbet recept recepty na sorbet recept na sorbet

Zapomněl/a jsem heslo