Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový závin

Jakmile dozrávají švestky, je čas na švestkový závin. Křehké těsto s máslem a smetanou, šťavnaté ovoce a mandlové lupínky - jednoduchý, ale neodolatelný moučník, který provoní celý dům a potěší každého u stolu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení těsta

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prohněteme s máslem a zakysanou smetanou. Těsto necháme v chladu odpočinout asi 1 hodinu. Krok 2: Mezitím švestky vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Těsto rozdělíme na 2 poloviny a obě vyválíme na obdélník. Každý poklademe švestkami, posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem, mandlovými lupínky a těsto zavineme. Krok 5: Oba záviny přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlovými lupínky a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180 °C. Krok 6: Hotové záviny posypeme cukrem a dáme vychladnout.

TIP: Švestkové moučníky na mnoho způsobů

Zveřejněno 4. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31E14

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31E14

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, smetana zakysaná, švestky, cukr třtinový, cukr vanilkový, lupínky mandlové, vejce, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu