Švestkové těstoviny

recepty73 Kuchař: recepty73

Množství dle chuti Sladká jídla 4 názory

Suroviny

Rozvar:
švestky
rum
skořice mletá
hřebíček mletý
cukr krupice
vanilkový pudink
Dále:
těstoviny
sůl
máslo
mletý mák, strouhaný perník nebo tvaroh na strouhání
moučkový cukr nebo skořicový
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten kousek švestky v těstovinách najdeme :)

  2. Švestky dáme do hrnce, přidáme maličko rumu, osladíme dle vlastní chuti a sladkosti švestek, okořeníme skořicí nebo hřebíčkem a na mírném ohni krátce podusíme. Podlévat není většinou nutné, švestky pustí dostatek šťávy. Pokud chceme rozvar krémovější, můžeme do podušených švestek přidat trošku vanilkového pudinku (nebo škrobu), který rozmícháme ve studené vodě a se švestkami provaříme.

  3. Těstoviny uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě, scedíme, přidáme do nich kousek másla a promícháme. Těstoviny nandáme na talíř, osladíme moučkovým nebo skořicovým cukrem, jen trochu, rozvar jsme již sladili, posypeme mletým mákem , perníkem nebo tvarohem a přelijeme rozvarem.

Poznámka

Pro malé i velké, když je chuť na sladké. Rum nevadí, alkohol se během dušení vypaří. Kromě švestek můžeme použít i slívy, ringle, třešně..., já dal švestky, které si v lednici říkaly o rychlou konzumaci :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švestkové těstoviny

Tématické fráze: testoviny se skorici švestkový rozvar

Zapomněl/a jsem heslo