Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenkový koláč s povidly

Švestky patří mezi naše tradiční ovoce, ze kterého můžeme upéct buchtu nebo uvařit povidla. A když to všechno zkombinujeme, dostaneme famózní máslový moučník s povidlovou náplní doplněnou švestkami a posypanou drobenkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janca.mala

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C. Plech vysteleme pečicím papírem a vymažeme jej důkladně máslem. Krok 2: Mouku prosejeme do mísy. Přidáme cukr, špetku soli, vanilkový cukr, skořici a kypřicí prášek do pečiva. Všechny suroviny promícháme. Pak přidáme změklé máslo a žloutek a vypracujeme drobenku. Krok 3: Do přichystaného plechu rozprostřeme asi dvě třetiny drobenky. Dlaní ji upěchujeme, rozetřeme na ni povidla a vyskládáme rozpůlenými a vypeckovanými švestkami. Krok 4: Vše zasypeme zbylou drobenkou. Koláč vložíme do trouby předehřáté na teplotu 170 °C a pečeme přibližně 45 minut.

TIP: Jak uchovat drobenku na příště?

Zveřejněno 12. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenkový koláč s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEr7W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenkový koláč s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEr7W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, sůl, cukr vanilkový, skořice, kypřící prášek do pečiva, máslo, žloutek, pečící papír, povidla švestková, švestky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu