Šlehačkový srnčí hřbet

Suroviny

1 šlehačka - (200 ml)
1 vejce
1/2 hrnku moučkového cukru
1 lžička citrónové kůry
1,5 hrnku hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Višňová marmeláda
citrónová poleva:
moučkový cukr + citrónová sťáva
čokoláda (hoblinky na zdobení)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme do husté pěny s cukrem. Potom přidáme šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Formu srnčího hřbetu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě.

  2. Upečená a vychladnutá moučník rozkrojíme, potřeme marmeládou a zdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Já jsem zdobila citrónovou polevou a čokoládovými hoblinami.

Komentáře k receptu Šlehačkový srnčí hřbet

Tématické fráze: srnčí hřbet bábovka srnčí hřbet babovka do srnčího hřbetu buchta do srnčího hřbetu hrnkový srnčí hřbet srnčí hřbet buchta srnčí hřbet recepty slehackova buchta do srnciho hrbetu srnčí hřbet hrnkový piskot srnci hrbet zdobení srnčího hřbetu hrníčkový srnčí hřbet piskot do srnciho hrbetu se slehackou buchta v srncim hrbetu buchta srncí hřbet srnci hrbet recept buchta hrnickova srnci hrbet piskot srnci hrbet buchta srncni hrbety bábovka ve hřbetu