

Šlehačkový srnčí hřbet
Suroviny
- 1 šlehačka - (200 ml)
- 1 vejce
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 lžička citrónové kůry
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Višňová marmeláda
- citrónová poleva:
- moučkový cukr + citrónová sťáva
- čokoláda (hoblinky na zdobení)
Postup přípravy receptu
Vejce vyšleháme do husté pěny s cukrem. Potom přidáme šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Formu srnčího hřbetu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě.
Upečená a vychladnutá moučník rozkrojíme, potřeme marmeládou a zdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Já jsem zdobila citrónovou polevou a čokoládovými hoblinami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šlehačkový srnčí hřbet
-
Koubkova:
-
Zdobila jsem bílou čokoládou
-
Lenika:
-
to také můžeme
já ještě přidávám i trošku oleje
ono mě to bez něj dusí
-
Dneska jsem ho pekla. Dobrotka. A oku krásně lahodící. Přidala jsem své fotečky.
A tobě bodík.
-
milá kolegyňko, poněvadž jsem již z tvé kuchyně měla tu čest ochutnat nejednu dobrotu, vím, že ty prostě umíš.. a toto bude jistě. jak jinak, než skvělé
-
Z těchto surovin dělávám bábovku,ale dávám 2 vejce
Tvůj srnčí hřbet je moc hezký
krásně načančaný
-
Člověče, Hani, to vůbec není složité a vypadá to krásně!
-
-
-
-
Je-li toto nazdobený absťák, tak díky
+
-
spagetka:
už jsem měla absťák.....
-
Hani, ty ses téda dnes rozjela, poslouchej