Šlehačkový srnčí hřbet

hanahcotton Kuchařka: hanahcotton

Moučníky , Ostatní 14 názorů

Suroviny

1 šlehačka - (200 ml)
1 vejce
1/2 hrnku moučkového cukru
1 lžička citrónové kůry
1,5 hrnku hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Višňová marmeláda
citrónová poleva:
moučkový cukr + citrónová sťáva
čokoláda (hoblinky na zdobení)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme do husté pěny s cukrem. Potom přidáme šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Formu srnčího hřbetu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě.

  2. Upečená a vychladnutá moučník rozkrojíme, potřeme marmeládou a zdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Já jsem zdobila citrónovou polevou a čokoládovými hoblinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehačkový srnčí hřbet

Tématické fráze: srnčí hřbet bábovka srnčí hřbet babovka do srnčího hřbetu buchta do srnčího hřbetu hrnkový srnčí hřbet srnčí hřbet buchta srnčí hřbet recepty slehackova buchta do srnciho hrbetu srnčí hřbet hrnkový piskot srnci hrbet zdobení srnčího hřbetu piskot do srnciho hrbetu se slehackou buchta v srncim hrbetu hrníčkový srnčí hřbet buchta srncí hřbet buchta hrnickova srnci hrbet piskot srnci hrbet buchta srncni hrbety bábovka ve hřbetu piškotový srnčí hřbet

Zapomněl/a jsem heslo