Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z grilované kapie

Pomazánka z grilované kapie je lahodná, lehká a barevná. Sladkost pečené zeleniny doplní jemná Lučina, kapka balzamika a olivový olej. Skvěle chutná na čerstvé bagetě i topince a překvapí jako originální pohoštění pro hosty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kapie omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Potřeme je olejem a na grilovací pánvi grilujeme z obou stran asi 8-10 minut. Krok 2: Hotové, ještě horké kapie pokapeme balzamikovým octem, který zvýrazní jejich chuť. Krok 3: Lučinu rozetřeme vidličkou se solí, papriku pokrájíme na malé kousky a vše smícháme dohromady. Krok 4: Bagetky pokrájíme na plátky a pomazánku pomocí vidličky natřeme. Krok 5: Nakonec ozdobíme kolečky čerstvé kapie a několika lístky bazalky.

TIP: Top 7: Pomazánky s paprikou

Zveřejněno 18. 8. 2025

Poznámka autora poslirecept

Pomazánku můžeme zpestřit i jinou grilovanou zeleninou, například cuketou, lilkem, ale i cibulí. Pokud nemáme k dispozici gril, můžeme papriky upéct ve vymazané zapékací míse.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z grilované kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX82

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z grilované kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX82

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapie, olej olivový, lučina, sůl, ocet balsamiko, bageta, bazalka čerstvá, kapie

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu