

Maso s brokolicí
Suroviny
- asi 600 g hovězího masa (může být i jiné)
- 1 celá brokolice
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce kečupu
- 1 lžička zázvoru
- hladká mouka na zahuštění (nebo instantní jíška)
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme na kostky nakrájené maso, které nejdřív zprudka opečeme, pak přidáme vodu a dusíme (občas můžeme přidat vodu).
Když maso měkne ochutíme omáčku solí, kečupem, prolisovaným česnekem, zázvorem, brokolicí, kterou rozdělíme na menší růžičky a znovu dusíme do změknutí masa.
Můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody, nebo instantní jíškou a převaříme.
Poznámka od kuchařky
Lze použít i jiné maso, ale jídlo bude mít zase jinou příchuť, ovšem brokolice je tam vždy výrazná.
Jak jinak než improvizace- co s brokolicí? Chuť je senzační-máme ještě na zítra!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maso s brokolicí
-
alus.s: Alenko, to mě vážně těší, že jídlo chutnalo
taky to máme rádi. Díky, že jsi to uvařila a nezklamala se
-
tak jsem si pošmákla
vynikající
-
Světlanko, nám to teda chutnalo nááááramě
a díky za chválu
-
...Jani, jestli je to z půlky tak dobré, jak to krásně vypadá, tak to musí být ohromná mňamka
-
Bibinko,určitě vyzkouším vypadá to moc pěkně
a máš to za bod
-
Jani, já vím....
,ale nic moc na tom není, to zvládneš taky.
-
Ilonko, děkuji ti, že se ti mé improvizace líbí, ono je to o tom,že je to opravdu při tom vaření o zkoušení, co by jako ještě přidal,čím ochutil a ve výsledku ti vyjde tak dobrý jídlo, že nějaký originál, nebo klasika se tomu nevyrovná
Já ještě ke všemu improvizuju moc ráda
-
Škoda, že hovězí bylo včera. Ta šťáva Bibi...
+
-
Taky jsem improvizovala a vyšla bezva mňamka a máme i na zítra...
-
Koukám, že se nám tady roztrhnul pytel s brokolicí
Já jí měla včera taky
-
Mám ráda tvé improvizace