Kuřecí s kapií

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 1 hod+marinování 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

2 kuřecí stehýnka
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička sojové omáčky
1 dl bílého vína
1 sterilovaná kapie
sůl
petrželová nať
Marináda:
1 vejce
2 lžičky solamylu
2 lžíce oleje
1 lžička zázvoru
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prísady na marinádu rozmiešame a stehná do nej naložíme na 12 hod (občas obrátime).

  2. Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu len dosklovita a pridáme stehná, ktoré opečieme z oboch strán asi 2 min.

  3. Potom mimo ohňa pridáme zvyšok marinády, víno, sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a osolíme. Omáčku rozmiešame a vrátime na oheň. Pomaly za stáleho miešania omáčky privedieme k varu. Podlejeme horúcou vodou a pomaly dusíme domäkka. Občas podlejeme, ak treba, a premiešame. Po dovarení musíme mať dostatok omáčky.

  4. Keď je mäso mäkké, pridáme na rezance nakrájanú kapiu a ešte 5 min podusíme.
    Podávame posypané vňaťou s ryžou, tarhoňou, kuskusom, cestovinami, podľa chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 164 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí s kapií

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kapie recepty kuřecí s kapií kapie recept recepty s kapii kureci stehna na sterilovane kapie kureci rolada s kapii a sýrem