Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulové rizoto z papiňáku

Výborné rizoto připravíte díky papiňáku velmi rychle. Pro snadnou přípravu do něj použijte kvalitní konzervu s vepřovým masem, ideálně domácí. Zeleninu můžete použít takovou, jakou zrovna máte. Ideální pro dny, kdy se vám nechce stát u plotny.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 22 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 12 min

22 min (10 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži přebereme od případných drobnějších zrnek a nečistot, a důkladně ji v sítu propláchneme. Krok 2: Cibuli, mrkev a pórek (zelenou i bílou část) očistíme. Cibuli nakrájíme na tenká céčka, mrkev nastrouháme na jemném struhadle a pórek nakrájíme nadrobno. Na jemném struhadle nastrouháme sýr. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli a mrkev. Přidáme rýži, vodu a sůl, a zamícháme. Krok 4: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí, a od doby varu na mírném plameni vaříme 6 minut. Krok 5: Mezitím do kastrolu dáme olej, přidáme sádlo ze sklenice s vepřovkou a necháme rozehřát. Přidáme pórek a cca 5 minut restujeme. Krok 6: Papiňák otevřeme, do uvařené rýže vmícháme vepřovku, přidáme pórek, hrášek a sýr, vše zamícháme, a rychle prohřejeme. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Krok 7: Porce na talíři můžeme posypat trochou nastrouhaného sýra.

TIP: Připravte si domácí vepřovku

Zveřejněno 19. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulové rizoto z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBE2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulové rizoto z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBE2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

To je moc fajn rychlovka. Papiňák mám doma, ale přiznám se, že z něj mám trochu respekt.

AnnBra: Děkuji za zájem:-KAničko,nebojte se papiňáku,já mám 4 hrnce(různé velikosti)a za 47 let jsem ještě neměla žádnou"nehodu"🙂Já někdy v papiňáku i zavařuji,jsem poděs😁

Suroviny:
cibule, mrkev, rýže, voda, olej, sůl, pórek, sýr tvrdý, hrášek sterilovaný, olej, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu