Rychlá "nouzová"polévka

Polévky Doba přípravy: 15 minut příprava 41 názorů

Polévky Doba přípravy: 15 minut příprava 41 názorů

Suroviny 4 porce

1 brambora
1 mrkev
kousek celeru
1 cibule (já jsem použila 4 zbylé bílé části lahůdkové cibulky)
dochucovadlo dle obliby - gelový bujón, kostička zeleninového apod.
1 polévková lžíce tuku (máslo, olej, nebo sádlo)
1 vejce
hrst čerstvých zelených bylinek: libeček, petrželka, pažitka...
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Já jsem použila zbytky lahůdkové cibulky, kterou jsem nakrájela na kolečka. Očištěnou bramboru, mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  2. Do hrnce na rozpálený tuk dáme nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev a chvíli osmažime, až nám pustí hezkou barvu - tak 3 minutky. Pak přidáme zbývající zeleninu, promícháme, zalijeme litrem vody, nejlépe horké z rychlovarné konvice, přidáme bujón a pod pokličkou od doby varu vaříme 8 minut.

  3. Poté vyklepneme vejce, rozmícháme, ještě 2 minuty na mírném plameni provaříme, přidáme nasekané zelené bylinky, vypneme, dle potřeby dokořeníme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Není to žádný vynález, jen taková nouzová rychlovka, když si partner na poslední chvíli před podáváním jídla vzpomene, že by si přeci jen nějakou polévečku dal a vy výjimečně žádnou nemáte. Já jsem použila zeleninu, kterou jsem zrovna měla, ale můžete dát jakoukoliv. V závěru můžete přidat i prolisovaný česnek. Tato verze polévky je rozhodně lepší, než kostka bujónu rozvařená ve vodě, s přidáním nudlí a nasekané petrželky.

Komentáře k receptu Rychlá "nouzová"polévka

  • mirimw: Miri,díky moc:-KUž je to delší dobu přidaný rcp a tehdy jsem opravdu používala masox a jiné"kostky"Používám i teď,ale jsou to gelové bujony:-8

    Odpovědět

  • mirimw mirimw

    Luxusní polévka, opravdu rychlá. měla jsem zbytek uvařené brokolice, přidala jsem. Místo masoxu jsem dala trochu Kuchárek Natur - chuť přírody. Všem moc chutnala a už je v oblíbených receptech. Děkuji. :-):yes:

    Odpovědět

  • manekineko manekineko

    Až na ten masox. Toto nám varievala mamika, keď nebol čas, s krupičkou alebo vajíčkovými haluškami, ale masox tam nikdy nepridávala, jej smrdel.

    Odpovědět

  • kustka: Děkuji za komentář:-K

    Odpovědět

  • kustka kustka

    Také dělám,říkáme jí polévka šumafuk-jen do ní zavařím ještě trošku polévkových nudlí....nemá chybu:yes:;-)

    Odpovědět

  • Jana: :-Q:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dělám podobnou, říkáme jí milionová - mrkev, celer, petržel nastrouhám na hrubém struhadle, pórek, brokolici, květák, kapustu nakrájím nadrobno , vše promíchám a osmahnu na másle dozlatova, zaliju vodou, osolím, opepřím, může se přidat masox a povvařím, nasypu dětskou krupičku (podle množství polévky, tak 2 PL) a rozklepnu vajíčko. Zamíchám, povařím a může se podávat.:-D

    Odpovědět

  • Johana Krupska: Také děkuji:-8:-K

    Odpovědět

  • Johana Krupska Johana Krupska

    Ano ,vzpomínám,dělávala ji moje maminka,když nebyl čas. Vše kvalitní a dobré. Rozhodně lepší než glutamanové. Dík za připomenutí.na Kocikova:
    :-K:-):yes:

    Odpovědět

  • Marta : děkuji za milý komentář:-8také moc ráda vzpomínám na svou babičku a její vaření:-K

    Odpovědět

  • Marta Marta (neregistrovaný)

    Anna Kocikova: když jsem četla jen název polévky, vzpomněla jsem si na babičku. Dělala tu polévku téměř stejně, jen místo bramboru dala rohlík, rozmočil se a polévku zahustil.:-)

    Odpovědět

  • zdenka: děkuji o podělení se s přípravou:-K

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    Dělám ji taky s krupičkou a moc nám chutná,když jsem poprvé četla recept,nevěřila jsem,že z toho může být taková dobrota.Používám mraženou polévkovou směs.Jinak vařím i dvouhodinové vývary,je mi už . . . sát,takže mám něco za sebou :-D tahle polévka je překvapivě dobrá.

    Odpovědět

  • vepe6: Děkuji za přečtení receptu a komentář:-K
    Masox,bujon a další jiná dochucovadla-to je o zvyku a chuti každého z nás:-8

    Odpovědět

  • vepe6 vepe6

    Podobnou polévku jsme dělali doma za mého mládí, jmenovala se "Strunkovická". Prý nám ji udělali v hostinci ve Strunkovicích , jen kousek od slavných Hoštic. Tehdy nebylo nic moc k jídlu, bylo vše na lístky a když parta Sokolů po tůře dorazila hladová na vlak, který stihl ujet, hostinská uvařila ten zahradní zázrak. Na másle orestovala na kostičky květák, kedluben, celer, mrkev a petržel spolu s houbami, které jsme přinesli a uvařila s pár brambory. Osolit a na závěr tam vrazit nějaké rozkvedlané vejce. Bez masoxu a dalších novot vznikne úžasný zelenino-houbový vývar, vonící po másle. <3

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: rychlá polévka rychlá a dobrá polévka rychlé polévky recepty na rychlé polévky rychlá polívka recept na rychlé polévky recept na rychlou polévku polévka z masoxu rychla polevka recept rychlá dobrá polévka polévka rychla dobrá rychlá polévka polévky recepty rychlé polívky jednoduché polévky recepty rychlá polévka rychla polevka z masoxu recept rychlá polévka polevka ze zbytku guláše rychlá polévka