Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pařížská šlehačka

Kdo by nemiloval nadýchanou pařížskou šlehačku! Ať už ji použijete do kávy, na palačinky či jako náplň do dortu, vždy se budete olizovat a těšit se na další sousto. Přípravu zvládnou i začátečníci. Šlehejte ji však pomalu, aby se nesrazila.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Cikitita

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme kakao a osladíme. Krok 2: Vše promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme za stálého míchání 5 minut. Krok 3: Stáhneme z ohně, necháme vychladnout na pokojovou teplotu a uložíme do lednice alespoň na 12 hodin (nejlépe přes noc). Krok 4: Dobře vychlazenou kakaovou smetanu vyšleháme do nadýchané šlehačky a dále použijeme, třeba na naplnění dortu či rolády.

TIP: Jak se od sebe liší pařížská šlehačka a pařížský krém

Zveřejněno 20. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pařížská šlehačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pwE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pařížská šlehačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pwE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana ke šlehání, kakao holandské, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu