Ostružiny pod ořechovou drobenkou
Z ostružin můžeme připravit mnoho různých sladkých dobrot. Jednu takovou snídaňovou chuťovku najdeme i v tomto receptu. Tmavé plody zapečeme pod ořechovou drobenkou s máslem. Podávat můžeme jak teplé, tak i studené.
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny omyjeme, promícháme je s lžičkou cukru a poté je rozdělíme do keramických zapékacích misek. Troubu předehřejeme na 180 °C
Krok 2: V misce promícháme na kostičky nakrájené studené máslo, lžičku cukru, ořechy a mouku. Prsty zpracujeme drobenku, kterou rozdělíme na ostružiny.
Krok 3: Naplněné misky vložíme do vyhřáté trouby a necháme je zapéct při 180 °C po dobu 15 minut. Podáváme teplé.
Zveřejněno 26. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružiny pod ořechovou drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBOQk
Moje poznámka
Ostružiny pod ořechovou drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBOQk
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 23 minutami
Křehký štrúdl
Přidáno před 8 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 11 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 2 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 10 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 10 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 13 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 14 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 15 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 15 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 15 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
cukr třtinový,
mandle plátkové,
semínka slunečnicová,
ořechy vlašské,
mouka celozrnná,
máslo
Komentáře (1)