Domácí vánočka
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavá vánočka je jedním ze symbolů Vánoc. Pletená z několika pramenů kynutého těsta, opatrně pečená, ozdobí každý vánoční stůl. Pak už jen vánočku pocukrovat a můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 466 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 47,50 g |
– nasycené | 4,50 g |
– nenasycené | 42,50 g |
–– mononenasycené | 22,50 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Voňavá vánočka je jedním ze symbolů Vánoc. Pletená z několika pramenů kynutého těsta, opatrně pečená, ozdobí každý vánoční stůl. Pak už jen vánočku pocukrovat a můžeme…
Upečte dezert našich babiček, metrový dort. Potěší vás vláčným korpusem, měkkou polevou a výborným krémem. Plátky korpusů spojené krémem z másla a mouky polijte…
Chtěli byste upéct něco z rebarbory? Rebarborové koláče jsou skvělou volbou. Stačí je naplnit tvarohovou náplní, poklást na ně nakrájenou rebarboru, posypat mandlemi a…
Čeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Čokoládová buchta s jablky je vláčná, šťavnatá a plná čokolády. Hotový moučník na plechu polijeme měkkou čokoládovou polevou se zakysanou smetanou a posypeme plátky…
Příprava makového závinu podle tohoto receptu je snadná, těsto z několika málo surovin je hotové za pár minut. Náplň voní nejen mákem a povidly, ale i čokoládou a…
Meruňkové řezy jsou díky vrstvě tvarohové náplně s máslem a pudinkem vláčné a šťavnaté. Meruňkami nešetříme a nakonec, těsně před dopečením, můžeme řezy ještě posypat…
Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný. Citronová a…
Připravte si tradiční rebarborový koláč bohatě zasypaný žmolenkou a posypaný mandlovými plátky. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, jeho chuť navíc můžete vylepšit…
V míse smícháme mouky, sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5 minut vykynout kvásek, pak přidáme…
Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Zbylý cukr, mouku, žloutky, sůl, mléko a kvásek lehce…
Listové těsto, pokud je mražené, necháme rozmrazit při pokojové teplotě.Jablka mezitím oloupeme a odstraníme jádřince, poté je nastrouháme na hrubém struhadle.Těsto…
Bílkový chlebíček je vděčným moučníkem. Upotřebíte do něj bílky, které zbývají po pečení se žloutky a zároveň do chlebíčku můžete dát, co máte rádi, ať už kandované…
Těsto: V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Přidáme cukr, vejce a máslo. Rukama zpracujeme na hrudkovité těsto, podobné drobence. Těsto rovnoměrně…
Těsto rozválím, a rozdělím na 4 části (jak kdo je zvyklý). Na části nasypu trochu strouhanky, pokladu oloupanými nastrouhanými jablky, kolečky banánu, posypu vanilkovým…
Také si rádi pochutnáte na domácí vánočce, a to nejen o Vánocích? Při pečení provoní krásně domov, a což teprve lahodná chuť, když ji krájíme k snídani. Náš recept vás…
Pokud nejste zrovna velký milovník kynutého těsta, ale i přesto byste rádi doma upekli mazanec, máme pro vás tento recept. Mazanec dosáhne svých rozměrů díky kypřícímu…
Placičky plné sušeného ovoce, kandované citrusové kůry a ořechů, to jsou marokánky. Podle našeho receptu si toto exotické cukroví připravíte snadno i doma. Náš recept…
Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek,…
Závin z listového těsta s makovo-šveskovou náplní je chvilkovou záležitostí. Odpadá vaření máku, ten se spaří ve vypečené šťávě ze švestek při pečení. Zde si opravdu…
Z vláčného těsta plného rozinek a mandlí a provoněného rumem, skořicí a hřebíčkem můžeme podle příležitosti upéct krásný a nadýchaný mazanec, ale i vánočku, upletenou z…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme…
Nejprve jsem smíchala suché suroviny ovesné a žitné vločky, mandle, lískáče, chia semínka, slunečnicová semínka a kakao. Vše jsem promíchala. Nakonec jsme přilila…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 17. 4. 2024 10:02