Pikantní uzené na kyselém zelí

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: tak hodinu 4 porce Vepřové maso 37 názorů

Suroviny

Moravské uzené maso (nebo jiného)
100 g anglické slaniny
sklenici kysaného zelí
3 rajčata
1 cibule
3 listy bobkové listy
tymián
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
celý kmín
mletý pepř
sůl
trošku oleje (nebo sádla)
1 dcl světlého piva (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček si vymázneme olejem (sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny.

  2. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata, tymián, pepř, nové koření, bobkové listy, osolíme a chvíli podusíme.

  3. Pak přendáme do pekáčku na anglickou slaninu, na něj si vyskládáme uzené maso nakrájené na plátky, malinko ho posypeme pepřem, můžeme přidat pivo a dáme odkryté zapéct, až bude maso hezky dohněda.

Poznámka

Protože jsem chtěla uzené udělat trochu jinak, tak jsem improvizovala a vyšlo to-mňam!Jako příloha byly Bosáky-drbáky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 638 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní uzené na kyselém zelí

  • eva hubova eva hubova

  • Ivana79 Ivana79

    Bibi,zaujímavá diskusia pod tvojim receptom:-O,ja myslím že každý má v niečom pravdu.Jedlo to bude určite výborné,údené a kapusta idú k sebe:-p,jediné čo si tam neviem predstaviť,sú tie rajčiny.Ale rada to vyskúšam a keď bude chutiť,dám bod:-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak mám uloženo, brzy přijde na řadu:-))

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    Zelí mám moc ráda, ale dohromady s uzeným jsem ho nedělala vyzkouším.Posílám bodík:-K:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Micullko, jsem ráda, že sis vybrala můj recept a že jste si pochutnali. Manželovi nech pivíčko, až přijede z práce, lehko ho vyžunkne třeba před spaním a bude pak spát jako brouček;-):-DDíky:yes:

    Odpovědět

  • micullka micullka

    Dnes jsem vařila a nemá to chybu:-p,jen jsem vynechala tymián, který dvakrát nemusím, jen přitel si stěžoval že nemůže dopít to pivo které zbylo, protože jel do práce.

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Bibinka - recept je bezvadný,foto k sežrání,vysvětlení pikantnosti logické a dostačující.

    Antonie - dávat k české klasice nacíc k tzv.hotovce, Tabasco,Harrisu ap. je naprostý nesmysl.

    Suzana - naprostý souhlas, ale s tím tady nic nenaděláte.Pořád to funguje.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ježkovo oči Mílo, tak to byla pochvala přímo od profesionálky:-Onóóó, tak toho si teda považuji a děkuji;-)

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Zbytečná skromnost Bibinko, věř, stačí se podívat a tečou mi sliny jako bernardýnovi. Byla jsem kuchařka v Praze superluxus restaurant, dneska už jsem jen jako hospdyně-kuchařka u pánů, ale tohle jídlo bylo a je vždycky NEJ!!!:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Mílo, ne že by mě to nepotěšilo, ale prohlídla jsi všechny recepty:-?Tady je skvostů daleko větších, než je ten můj;-)a doufám, že to teda uvaříš, když jsi z toho tak nadšená, bude víkend, tak do toho...:-D

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Tak konečně pořádný jídlo. To je recept roku, Bibinko, to nemá chybu,klasika je klasika je to to nejlepší co tu je. Díky za krásný obrázek!!!!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Holky jedny, co to vedete pod mým receptem za diskuzi:-D v pohodě;-)
    Já mám za to, že tohle není až tak úkorně o těch bodech dal-nedal, uvařil-neuvařil;-)Žádná taková pravidla, jako že se MUSÍ (nemáme mus rádi)nejprve uvařit, pak hodnotit nemáme:-!a je fakt, že to jsou stránky zábavného typu o vaření, tak bych to ukončila, ať si každý boduje a hodnotí tak, jak to cítí, tudíš jak ten či onen chce:yes:
    Vždyť nejde o život, ani se z toho nestřílí a chleba taky levnější nebude ne:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Simco, ale tys to sama napsala: "proč neudělat autorovi radost a nedat mu bod" a o tom to prave je....

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Suzann,ty si se do toho opřela s vervou.:-)myslím,že si asi zas tak nerozumíme,přeci nebudu dávat bod autorovi,že je mi sympatický.Jde o recept a spousta receptů člověk zná.;-)A přesto si myslím,že kolikrát může být recept obodovaný,vyzkoušený a přesto se to nepovede.Takže já bych to tak přísně nehodnotila.:-))

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Simco, v tohle s tebou nesouhlasim. Pokud nekomu chci udelat radost a recept se mi libi, tak to muzu napsat do komentare, pochavalit, polichotit a pod. Ale nebodovat. Myslela jsem, ze funkci bodu je poukazat na vyjimecne dobre recepty, ktere chutnaji vetsi mase lidi, a proto se da rict, ze jsou TOP (kazdy jazyk jina chut). A ne ze s nimi budu vyjadrovat sympatie k autorovi....

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: kyselé zelí recept kyselé zelí jak uvarit zeli uzene na zeli uzene v zeli jak uvařit kyselé zelí kyselé zelí s uzeným kysele zeli recepty kyselé zelí nejlepší recepty uzené zelí uzené a zelí pikantní zelí kyselé zelí a uzeným uzená žebra na zelí recept na kyselé zelí jak správně uvařit kyselé zelí moravské uzené maso recept kysele zeli zelí kyselé zelí uzené

Zapomněl/a jsem heslo