

Pikantní uzené na kyselém zelí
Suroviny 4 porce
- Moravské uzené maso (nebo jiného)
- 100 g anglické slaniny
- sklenici kysaného zelí
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 3 listy bobkové listy
- tymián
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- celý kmín
- mletý pepř
- sůl
- trošku oleje (nebo sádla)
- 1 dcl světlého piva (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Pekáček si vymázneme olejem (sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny.
V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata, tymián, pepř, nové koření, bobkové listy, osolíme a chvíli podusíme.
Pak přendáme do pekáčku na anglickou slaninu, na něj si vyskládáme uzené maso nakrájené na plátky, malinko ho posypeme pepřem, můžeme přidat pivo a dáme odkryté zapéct, až bude maso hezky dohněda.
Poznámka od kuchařky
Protože jsem chtěla uzené udělat trochu jinak, tak jsem improvizovala a vyšlo to-mňam!Jako příloha byly Bosáky-drbáky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní uzené na kyselém zelí
-
+17
-
Bibi,zaujímavá diskusia pod tvojim receptom
,ja myslím že každý má v niečom pravdu.Jedlo to bude určite výborné,údené a kapusta idú k sebe
,jediné čo si tam neviem predstaviť,sú tie rajčiny.Ale rada to vyskúšam a keď bude chutiť,dám bod
-
Tak mám uloženo, brzy přijde na řadu
-
Zelí mám moc ráda, ale dohromady s uzeným jsem ho nedělala vyzkouším.Posílám bodík
-
Micullko, jsem ráda, že sis vybrala můj recept a že jste si pochutnali. Manželovi nech pivíčko, až přijede z práce, lehko ho vyžunkne třeba před spaním a bude pak spát jako brouček
Díky
-
Dnes jsem vařila a nemá to chybu
,jen jsem vynechala tymián, který dvakrát nemusím, jen přitel si stěžoval že nemůže dopít to pivo které zbylo, protože jel do práce.
-
Bibinka - recept je bezvadný,foto k sežrání,vysvětlení pikantnosti logické a dostačující.
Antonie - dávat k české klasice nacíc k tzv.hotovce, Tabasco,Harrisu ap. je naprostý nesmysl.
Suzana - naprostý souhlas, ale s tím tady nic nenaděláte.Pořád to funguje. -
Ježkovo oči Mílo, tak to byla pochvala přímo od profesionálky
nóóó, tak toho si teda považuji a děkuji
-
Zbytečná skromnost Bibinko, věř, stačí se podívat a tečou mi sliny jako bernardýnovi. Byla jsem kuchařka v Praze superluxus restaurant, dneska už jsem jen jako hospdyně-kuchařka u pánů, ale tohle jídlo bylo a je vždycky NEJ!!!
-
Mílo, ne že by mě to nepotěšilo, ale prohlídla jsi všechny recepty
Tady je skvostů daleko větších, než je ten můj
a doufám, že to teda uvaříš, když jsi z toho tak nadšená, bude víkend, tak do toho...
-
Tak konečně pořádný jídlo. To je recept roku, Bibinko, to nemá chybu,klasika je klasika je to to nejlepší co tu je. Díky za krásný obrázek!!!!
-
Holky jedny, co to vedete pod mým receptem za diskuzi
v pohodě
Já mám za to, že tohle není až tak úkorně o těch bodech dal-nedal, uvařil-neuvařilŽádná taková pravidla, jako že se MUSÍ (nemáme mus rádi)nejprve uvařit, pak hodnotit nemáme
a je fakt, že to jsou stránky zábavného typu o vaření, tak bych to ukončila, ať si každý boduje a hodnotí tak, jak to cítí, tudíš jak ten či onen chce
Vždyť nejde o život, ani se z toho nestřílí a chleba taky levnější nebude ne -
Simco, ale tys to sama napsala: "proč neudělat autorovi radost a nedat mu bod" a o tom to prave je....
-
Suzann,ty si se do toho opřela s vervou.
myslím,že si asi zas tak nerozumíme,přeci nebudu dávat bod autorovi,že je mi sympatický.Jde o recept a spousta receptů člověk zná.
A přesto si myslím,že kolikrát může být recept obodovaný,vyzkoušený a přesto se to nepovede.Takže já bych to tak přísně nehodnotila.
-
Simco, v tohle s tebou nesouhlasim. Pokud nekomu chci udelat radost a recept se mi libi, tak to muzu napsat do komentare, pochavalit, polichotit a pod. Ale nebodovat. Myslela jsem, ze funkci bodu je poukazat na vyjimecne dobre recepty, ktere chutnaji vetsi mase lidi, a proto se da rict, ze jsou TOP (kazdy jazyk jina chut). A ne ze s nimi budu vyjadrovat sympatie k autorovi....