Rajčatový protlak do omáček
Doslova z pár velkých rajčat, cibule a koření připravíme během chvíle omáčku, kterou využijeme v chladnějším období roku. Protlak se hodí na polévku či rajčatovou omáčku. Takto jej budete mít vždy po ruce.
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata a cibuli nakrájíme, přidáme nové koření, bobkové listy a hřebíčky. Vše společně povaříme asi 30 minut.
Krok 2: Potom odstraníme koření a směs rozmixujeme, propasírujeme, přidáme červenou papriku, ocet, sůl a cukr. Ještě chvilku vaříme, až směs trochu zhoustne.
Krok 3: Plníme do čistých skleniček, otřeme jim po naplnění hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.
Zveřejněno 27. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatový protlak do omáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVVV
Moje poznámka
Rajčatový protlak do omáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVVV
Nejnovější recepty
Kokosové sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Drážďanská štóla
Přidáno před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 13 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
martina.mickova88 před 1 hodinou
Jehněčí guláš
stanavokr před 2 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 4 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 10 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 11 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 11 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
zpravodaj1 před 11 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 12 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 13 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 14 hodinami
Suroviny:
rajče,
cibule,
koření nové koření,
bobkový list,
koření hřebíček,
paprika čerstvá červená,
ocet,
sůl,
cukr krystal
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.