Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí libečková sůl

Libečková sůl je voňavý pomocník do kuchyně, který si zvládnete připravit doma během chvilky. Snadná příprava a výrazná chuť libečku z ní dělají ideální dochucovadlo do polévek, omáček, salátů i na maso.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min + doba sušení

10 min (10 min příprava, + doba sušení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Listy nahrubo nasekáme, přidáme sůl a rozmixujeme (ne zcela najemno). Krok 2: Tác vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme na něj směs a necháme zaschnout při pokojové teplotě. Krok 3: Pokud chceme jemnější strukturu, po zaschnutí směs ještě rozmixujeme. Krok 4: Směs plníme do sklenic a uchováváme v lednici (nebo v mrazáku), kde si sůl zachová zelenou barvu.

TIP: Jak využít libeček - rady a tipy

Zveřejněno 1. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí libečková sůl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjKL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí libečková sůl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjKL

Marie

Suroviny:
libeček, sůl hrubozrnná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu