Skvělé domácí okurkové řezy

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 45 minut + odležet a zavařit 4 sklenice Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

3 kg okurek (nakládačky, hodí se přerostlé)
2 lžíce soli
4-5 cibulí
750 g cukru krystal
750 ml octu
1 lžičky curry
1 lžička chilli
1 lžička namletého černého pepře
1 lžíce hořčičného semínka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omyté a osušené okurky nakrájíme na kolečka do velké mísy. Zasypeme dvěma lžícemi soli, promícháme a necháme 3 hodiny vypotit. Slijeme všechnu vodu a k okurkám přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Důkladně promícháme a dáme do předem připravených sklenic (4 ks na 750 ml).

  2. Svaříme cukr, ocet, koření i semínka a horkým nálevem vše zalijeme. Uzavřeme a zavaříme jak jsme zvyklé v troubě nebo v hrnci 20 min. na 80 °C. Zavařené sklenice vyndáme a necháme vychladnout, můžeme také po zavaření otočit na 5 minut dnem vzhůru.

Poznámka

Recept na řezy jsem dostala od kamarádky Jany V, které tímto děkuji. Na přání recept dávám ještě samostatně, byl uveden u Hovězí "ala pastrami" https://www.toprecepty.cz/recept/61478-hovezi-a-la...

Řezy nejsou pálivé, jen lehce pikantní, hodí se hlavně k masu. Většinou, když se sklenice otevře, sní se celý obsah. Je zde hodně podobný recept, ale pod jiným názvem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Skvělé domácí okurkové řezy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo