Domácí bylinková sůl

mika59 Kuchařka:

Ostatní 4 názory

Suroviny

mořská hrubozrnná sůl
Bylinky - použila jsem:
rozmarýn
oregano
tymián
majoránka
poměr soli a bylinek 1:1
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a dobře osušené bylinky oddělíme od hrubých stonků. Na otrhané lístky použijeme hmoždíř nebo mixér. Začneme bylinkami a nasekáme je na jemno.

  2. Přidáme sůl a společně vše rozmělníme. Použila jsem mixér a nechala jen asi 2 krát protočit, aby sůl zůstala trochu hrubší.

  3. Poté to rozložíme a necháme v pokojové teplotě proschnout. Skladujeme v uzavíratelné sklenici. Vydrží i několik měsíců.

  4. Na maso – černý, bílý a barevný pepř, majoránka, tymián, oregano (dobromysl), estragon, rozmarýn, česnek

    Na ryby – tymián, kůra z citrónu nebo limetky, máta

    Do polévek a omáček – libeček, petrželka, celerová nať, majoránka, bobkový list, saturejka, estragon, šalvěj, máta, hořčičné semínko, černý, bílý a barevný pepř, česnek

    Do salátů a na zeleninu – oregano, saturejka, estragon, bazalka, rozmarýn, tymián, máta

    Na brambory – rozmarýn, majoránka, oregano, česnek

Poznámka

Můžete smíchat už sušené bylinky se solí, ale ta sůl je pojme po delší době. Když je společně rozmělníme, tak sice trochu sůl změní barvu, ale lépe bylinky nasákne.

Zdroj: Odpovědník

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí bylinková sůl

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo