Domácí bylinková sůl

mika59 Kuchařka:

Ostatní 5 názorů

516

Suroviny

mořská hrubozrnná sůl
bylinky - použila jsem:
rozmarýn
oregano
tymián
majoránka
poměr soli a bylinek 1:1
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a dobře osušené bylinky oddělíme od hrubých stonků. Na otrhané lístky použijeme hmoždíř nebo mixér. Začneme bylinkami a nasekáme je na jemno.

  2. Přidáme sůl a společně vše rozmělníme. Použila jsem mixér a nechala jen asi 2 krát protočit, aby sůl zůstala trochu hrubší.

  3. Poté to rozložíme a necháme v pokojové teplotě proschnout. Skladujeme v uzavíratelné sklenici. Vydrží i několik měsíců.

  4. Na maso – černý, bílý a barevný pepř, majoránka, tymián, oregano (dobromysl), estragon, rozmarýn, česnek

    Na ryby – tymián, kůra z citrónu nebo limetky, máta

    Do polévek a omáček – libeček, petrželka, celerová nať, majoránka, bobkový list, saturejka, estragon, šalvěj, máta, hořčičné semínko, černý, bílý a barevný pepř, česnek

    Do salátů a na zeleninu – oregano, saturejka, estragon, bazalka, rozmarýn, tymián, máta

    Na brambory – rozmarýn, majoránka, oregano, česnek

Poznámka

Můžete smíchat už sušené bylinky se solí, ale ta sůl je pojme po delší době. Když je společně rozmělníme, tak sice trochu sůl změní barvu, ale lépe bylinky nasákne.

Zdroj: Odpovědník

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí bylinková sůl

  • prokle prokle(neregistrovaný)

    Také podobnou dělám na zimu. V létě dělám raději bylinkové máslo.:-) Snažím se té soli dávat méně něž je v receptu.

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

  • Lenunka Lenunka

    moc pěkné, taky si míchám, jen používám himalájskou sůl:-):yes:

    Odpovědět

  • Wikki Wikki

    To se mi líbí.:yes:

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Taky si delam bylinkove koreni sama.:-K:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo