Rozmarýnovo-citronová sůl

Lucasinka Kuchařka: Lucasinka

Zavařeniny 5 názorů

Suroviny

sůl
čerstvý rozmarýn
citron
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z citronu okrájíme kúru a spolu s rozmarýnem dáme vše do mixéru. Rozmixujeme, přisypeme sůl a trochu citronové šťávy. Vše důkladně promícháme a rozprostřeme ve velmi slabé vrstvě na pečicí papír.

  2. Necháme sušit (nejlépe přes noc) na teplejším místě.

  3. Když je směs usušená, přesijeme ji nejlépe dvakrát přes jemné síto. Tímto získáme ochucenou sůl, kterou můžeme používat do jakéhokoliv pokrmu – na ochucení zeleniny, brambory, různých směsí; ale také citronovo-rozmarýnovou drť, která je již ochucená solí a skvěle ochutí pečené brambory nebo pečenou zeleninu.

  4. Pro milovníky ryb je možné drť použít na pečenou tresku nebo lososa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozmarýnovo-citronová sůl

Tématické fráze: citronová sůl rozmarýnová sul citronová sůl recept rozmarýnová sůl recept citronova sul-pouzit ochucena sul recept domácí citronová sůl sůl citronová ochucena sul domácí citroniva sůl citronový drt recept na rozmarinovou sůl citronová sůl recepty citrónová sůl citronová sůl s rozmarýnem jak se dela rozmarynova sul domácí sůl citronovo-rozmarýnová jak na ochucenou sůl sůl a citronová šťáva citronová sůl jak se dělá

Zapomněl/a jsem heslo