Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Bylinková sůl

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 5. 2015 15:35

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

magdalenka

18. 5. 2015 14:50

spagetka:vňať zeleru, ligurčeku a petržlenu mám (pomer 1:1:1) nasušenú bez soli. Usuším v sušičke, rozmrvím a preosejem cez sitko. Ligurček je už teraz obrovský, zeler som nedávno zasadila - priesady, petržlen ledva vidno zo zeme. Takže suším na etapy. Ale petržlen mi nevymrzne nikdy, takže skoro vždy mám aj čerstvú vňať, je mrňavá, ale trčí zo snehu v zime.

spagetka

18. 5. 2015 11:43

cathleen:Alle já vás pochopila ;-);-):-D:-D:yes::yes:. Prostě mě zarazilo, že to fakt dělám a naprosto mě nenapadlo, že tu takováhle samozřejmost není. No vidíš, člověk vymýšlí bůhvíjaké recepty a takovéhle základy každého pořádného vaření ho nenapadnou vložit. Ale udělalas dobře, od toho tu jsou vařící topky ;-);-);-):yes::yes::yes:

cathleen

18. 5. 2015 11:39

spagetka: :-Ojá si srandu nedělala (tedy ne, že bych myslela, že ji neuneseš:-D) ale protože jsi to tu hned tak jistě napsala, že děláš každý rok...a proto, že já ještě nedělala, myslela jsem, že poradíš líp, až se ozveš;-)
Šalvěj mi letos vymrzla, zrovna jako anansová máta:-//

spagetka

18. 5. 2015 11:38

BlankaZ: Teprve teď projíždím komentíky :-8 - určitě nejlepší je jeden druh. Ale rozhodně se k sobě hodí nať petržele, celeru a libečku - jo myslím jen lístky, stonky rozsekám a dávám do mražáku a pak také dám do polévky. Poměr každý musí volit dle sebe, já dávám 2 díly libečku, zbytek 1 díl.
Jinak s libečkem se má rádo i oregano a majoránka (já dávám přednost oregánu)
Bazalka buď lepší samotná nebo se saturejkou.
Kopr dávám samotný, i kdeyž jsem ho s libečkem zkoušela, ale vzájemně se tloukly.
Tymián s oregánem taky jde

spagetka

18. 5. 2015 11:29

cathleen: magdalenka: Ještě si ze mne dělejte srandu :-D:-D:-D:yes::yes::yes:, mně prostě nenapadlo přidat sem takovýhle recept, zrovna tak jako to libečkové polévkové koření, co dala Jana R., noooo :-8:-8:-8:-8
A bylinkové octy nebo oleje tu někde byly, nebo ne? Teď to nemám čas projíždět. Ale počítám zas s obnovením zásob, což letos začneme ve spolupráci s dcerou, (mmch. pro klid v rodině se naučila používat libeček, protože její manžel ho také miluje :-D:-D:yes::yes:)
Kromě toho, co máte, mám ještě saturejku, šalvěj, tymián. Jediné. co holt čerstvé nemůžu, je koriandr, kuličky ale ano.
Magdi, to víš, že je blbost to všechno smíchat dohromady :-D:-D, magdi - do polévky tu nať celeru, petržele a libečku - ta nemá v polévce chybu :yes::yes::yes:, někdy ji i jen suším a míchám bez soli dohromady.
Teď to mám doma hodně hektické, ale snažíme se.

cathleen

18. 5. 2015 09:02

magdalenka: mám tytéž bylinky, navíc snad jen oregano, bazalku, naťovou petržel a máty v několika druzích - vůni čerstvých bylinek miluji:-8
Recept jako takový to asi úplně není, ale máme tu víc návodů, postupů...a všechny vítané.
Taky věřím, že spagetka poradí, popř. i vyfotí;-)

magdalenka

18. 5. 2015 07:58

cathleen::yes: Pripadá mi toto ako úžasná vec (až sa divím, že ma to nenapadlo, divím sa skromne :-)) A špagetka to má v malíčku a tajila to pred nami!).
Mám libeček, zeler, petržlen, majorán, oregano, levanduľu, mätu a meduňku. Dokopy by to bolo veľmi divoké.:-)) Možno mi stačia do soli tie prvé tri bylinky, príp.niečo dokúpim.

cathleen

18. 5. 2015 06:58

BlankaZ: ale níže píše spagetka, že tuhle sůl dělá často - snad poradí víc, přesněji ona?;-)

cathleen

18. 5. 2015 06:57

BlankaZ: Blabko, já sama to budu dělat až letos, bylinek mám v zahrádce dost. Doufám, že se mi povede udělat směsí víc - nemáme s manželem stejné chutě.
Budu dělat pocitově (po čichu:-D) proto teď od stolu přesně neporadím - prostě smíchám malé množství bylinek (malé proto, že kdyby mi to ve výsledku nevonělo, nebudu mít velkou škodu, kdybych měla vzorek vyhodit). Ale jak píšu - celer, možná ždibec libečku, popenec pro pepřovou chuť a dál uvidím (tedy - ucítím). Těším se na to;-)

BlankaZ

17. 5. 2015 18:59

dáváte jednu bylinku anebo nějakou směs,popř.jakou-aby se to netlouklo?děkuji:-)

BlankaZ

17. 5. 2015 18:58

Dobrý tip na dárek:yes:

cathleen

16. 5. 2015 06:30

spagetka: to je fajn, těším se na fotky;-)

spagetka

16. 5. 2015 06:14

Tuhle sůl si dělám často, vidíš, ani mě nenapadlo přidat recept. A hádej, kterou bylinku dávám nejčastěji? Správně, libeček :-D:-D:-D
Jinak dávám i celerovou, petrželovou nať a mám směs do polévek. Pak rozmarýn ke zvěřině atd... ;-):-p:yes: Prostě všechny bylinky, dělám i oleje, octy....

cathleen

16. 5. 2015 06:03

U nás - celer, možná petržel (koupili jsme nějakou echt naťovou, tak uvidíme) a rozmarýn, samo;-)

Betyna

15. 5. 2015 18:16

:yes: jé to si taky dělávám, bylinky používám podle momentální nálady, sůl kupuju hrubozrnnou v Bille za cca 12.-Kč takže to vyjde hodně levně oproti bylinkovým solím z krámků s kořením

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bylinková sůl bylinková sul recept domácí bylinková sůl recept na bylinkovou sůl bylinkové soli bilinková sůl jak udelat bylinkovou sul jak se dělá bylinková sůl just bylinková sůl recept bylinková sůl bylinky v soli sůl s bylinkami celerová sůl bylinkové soli recepty recept na bilinkovou sůl recepty bylinkova sul sul recept libeček se solí bylinková sůl výroba bylinková sůl recepty

Suroviny: sůl hrubozrnná, nať celerová, majoránka, petržel, rozmarýn, bylinky sušené

TopRecepty.cz

Bylinková sůl

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPLY