Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený holandský řízek

Pečený holandský řízek je skvělou volbou pro víkendový oběd. V sobotu naložíte maso do mléka a v neděli jen tvarujete řízky, obalíte ve strouhance. Než se upečou, stihnete připravit přílohu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Libovější mleté vepřové maso dáme do hlubší misky a zalijeme mlékem tak, aby sahalo mírně nad maso. Krok 2: Uložíme do lednice a necháme odležet přes noc. Krok 3: Druhý den maso vyndáme z ledničky a necháme asi 1 hodinu při pokojové teplotě (mléko se přes noc vsákne do masa). Krok 4: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 5: Goudu nastrouháme najemno. Krok 6: Maso osolíme, přidáme sýr a vše důkladně promícháme – nejlépe rukou. Krok 7: Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 8: Shora je potřeme olejem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut. Krok 9: Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 13. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, mléko, sýr gouda, sůl, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu