Holandské mleté řízky

Antik10 Kuchařka: Antik10

Doba přípravy: 20min. asi 4 Mleté maso 12 názorů

Suroviny

500 g mletého masa (hovězí)
250 g sýra cihly
sůl
pepř
trochu mléka
vejce
strouhanka
hladká mouka (na obalení)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, mlékem. Necháme 2-3min. odležet v lednici, poté děláme karbanátky, které obalíme ve trojobale a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Poznámka

jelikož mám alergii na vepřové používám hovězí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Holandské mleté řízky

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Holandské řízky jsem dnes dělala ze směsi mletého masa a byly vynikající:yes:. +5 bod;-) Brzy zopakuji. Jen jsem je raděí 2 obalila, aby sýr nevytékal.

    Odpovědět

  • 68her 68her

    Michaela:ono to chce cist cele:-D

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973

    klasika...

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Já myslím, že se spíš Anetka spletla v druhu masa, že skutečně řízky připravovala z vepřového. Mrkla jsem na její profil a je to šikulka. Chválím moc !!!!

    Odpovědět

  • romance romance

    Tento recept znam.Delam to rada.Použivám maso vepřové.:-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Ještě mě napadá, že výborné je přidat nasekanou petrželku.

    Odpovědět

  • mlska mlska(neregistrovaná)

    Přesně taky tak to dělám Holandské,někde jsem to našla v časopise vyzkoušela a rodině chutnalo,tak je odté doby dělám,dávám bodíky a :yes::-p

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    recept je hezky,ale proc je to jidlo na vaze ?jinak bodik takove rizky neumim..:-8

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    tytío řízečky máme moc rádi...ale je fakt, že nám nejvíc chutnají z vepřového, nebo z doma namletého bůčku :-8 (nooo, chce to z masa vyfoukat cholesterol;-) a pak jsou i dietní)

    Odpovědět

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

  • k.radulka k.radulka

    To já zas když je hodně sýru tak to mám moc ráda :-)):yes: je fakt že hovězí teda nedávám ale jednou jsem dělala ze směsi hovězí a vepřové takovou tu směs už namletou z obchoďáku a nebylo to špatné :-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Holandské řízy se dělávají obvykle z vepřového masa, hovězí je na tuto úpravu tuhé a sušší, hodí se spíše na dušené omáčky k těstovinám;-).Myslím si, že tam máš, Anetko, zbytečně moc sýru, který pak má tendenci vytékat při smažení.
    Každopádně jsi šikovná mladá slečna:yes:.

    Odpovědět

Tématické fráze: mleté řízky trochu jinak holanské řízky holandský řízek z hovězího masa holandský řízek z mletého masa recept na holandské řízky z mletého masa recept holanské řízky mleté řízky holandské řízky z mletého masa mletý řízek recept na holanske rizky holandský řízek z hovězího holanské řízky recept recept holanské řízky z vepřového masa holandské řízky řízky z vepřového mletého masa holandský řízek mletý řízek recept holandský řízek hovězi holandský říze holandský mletý řízek se sýrem

Zapomněl/a jsem heslo