Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kapsa s rozmarýnem

Voňavá kapsa ze šťavnatých kuřecích prsou, provoněná rozmarýnem a naplněná sušenými rajčaty a jemným sýrem, nabízí dokonalou harmonii chutí. Tato jednoduchá úprava promění všední oběd v lahodný gurmánský zážitek, který si zamilujete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa očistíme, osušíme a ostrým nožem v každém vytvoříme kapsu. Krok 2: Každou kapsu naplníme kouskem čedaru (asi 30 g) a třemi půlkami sušených rajčat. Otevřený okraj kapsy sepneme párátkem a maso zlehka osolíme. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí kapsy na něm zprudka opečeme z obou stran dozlatova. Přidáme snítky čerstvého rozmarýnu a smažíme, dokud není maso důkladně propečené. Krok 4: Nakonec do výpeku vmícháme studené máslo, které vytvoří jemný sos. Krok 5: Podáváme s bramborovou přílohou dle vlastní chuti.

TIP: Jak připravit kuřecí maso, aby nebylo suché

Zveřejněno 14. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kapsa s rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krzyr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kapsa s rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krzyr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, sýr chedar, rajče sušené, máslo, rozmarýn čerstvý, sůl, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu