Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka je rychlá, výživná a plná vitamínů skupiny B. Voní po restované cibulce, jemně pálí díky hořčici a nejlépe chutná namazaná na čerstvém pečivu s plátky rajčete a posypaná jarní cibulkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na másle osmahneme cibuli. Přidáme droždí a mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Krok 3: Potom vklepneme vejce a směs ochutíme hořčicí, solí a pepřem. Mícháme tak dlouho, dokud se všechny suroviny nespojí. Krok 4: Pomazánku ozdobíme natí z jarní cibulky a rajčetem a podáváme nejlépe s celozrnným pečivem.

TIP: Jak uchovat droždí v mrazáku?

Zveřejněno 17. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wEvo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wEvo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, máslo, droždí, vejce, hořčice, sůl, pepř mletý, cibulka jarní, rajče

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu