

Drožďová pomazánka s okurkou
Suroviny
- 60 g sádla nebo oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 4 kostky čerstvého droždí
- 2 lžíce strouhánky
- 6 vajec rozšlehaných
- 2-3 lžíce mléka
- 100 g moravského uzeného nakrájeného na kostičky (nemusí být)
- 2-3 kyselé okurky nakrájené na kostičky
- pažitka na ozdobu
Postup přípravy receptu
V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte tuk a osmahněte na něm cibuli. Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli se droždí začně opět spojovat a oddělovat od tuku. V této fází se droždí začně opékat! Pokračujte v opékání a míchání, pokud se tuk úplně neoddělí a droždí nezrůžoví.
Pak přisypte uzené (nedávala jsem, pomazánka je pro dceru vegetariánku) a přisypte strouhánku. Dále společně opékejte, až se všechen tuk vsákne do strouhánky a hmota je sypká.
Vlijte vejce rozmíchaná v pár lžicích mléka a za stálého míchání je nechte srazit. Nakonec přidejte okurky, osolte, opepřete a podávejte s čerstvým chlebem a pažitkou. Je skvělé teplé i studené.
Poznámka od kuchařky
Poctivě jsem hledala, ale všechny zde uveřejněné pomazánky z droždí jsou docela jiné
Zdroj: improvizace podle starého časopisu
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Drožďová pomazánka s okurkou
-
magdalenka: jj - doplním
-
Prosím, kedy pridávaš mlieko? S rozšľahanými vajcami?
-
Výborná pomazánka, mňam
-
Robievam drožďovú pomazánku, ale s kyslou uhorkou nie. He to chuťovo určite výborné, ukladám
-
Drozdovku mohu na jakykoliv zpusob..
-
1974andrea:Víš o co se připravujete?
Jituš je to mňamka,která letí i u nás(zatím bez uzeného) -
Jak píše magdalenka - pěkně vyupgradovaná pomazánka
-
Krásné fotky Jituš
, ale drožďovou u nás nebaštíme, od malička
-
to vůbec nevypadá špatně
fotka krásná
a dokonce fotopostup
óóó
-
To je taká pekne vytunená pomazánka, ja robím len takú obyčajnú.
-
-
zajímavé to je určitě, takže udělám