Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na houbách

Vůně čerstvě nasbíraných hub z košíku a poctivé vepřové plece vytvoří základ tradičního pokrmu, který potěší všechny milovníky české kuchyně. Neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto sytého pokrmu, které skvěle doplní houskový knedlík nebo rýže.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 95 min

130 min (35 min příprava + 95 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso zbavíme blan a tuku a nakrájíme na kousky velké asi 2 × 2 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V hrnci na sádle necháme zpěnit cibuli. Pak přidáme maso, které krátce orestujeme, aby se zatáhlo. Krok 3: Maso zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky a zalijeme 1 l vody. Přidáme sůl, pepř, kmín a necháme vařit na mírném ohni do změknutí masa a vydušení vody, což trvá asi hodinu. Krok 4: V kastrůlku necháme rozehřát máslo a houby na něm krátce osmahneme. Podlijeme je 500 ml vody a asi 15 minut povaříme. Nakonec houby i s vývarem přidáme k masu. Krok 5: Ve smetaně rozšleháme zbytek mouky a vlijeme do omáčky. Necháme probublávat dalších 15 minut. Krok 6: Na závěr omáčku podle chuti dosolíme a zjemníme lžičkou másla. Podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Knedlíky - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 1. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQO2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQO2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, houby, sádlo, cibule, mouka hladká, máslo, smetana na vaření, kmín drcený, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu