Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová poleva od cukrářky

Univerzální domácí čokoládová poleva najde skvělé uplatnění při polévání moučníků, dortů i cukroví. Díky vodní lázni bude čokoládová poleva hladká, jemná a lesklá.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

17. 10. 2009 09:05

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 811 kJ / 2 106 kcal
Bílkoviny16,60 g
Tuky184,60 g
Vláknina21,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 317 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy83,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Poleva je krásně lesklá a je jí hodně. Dá se zmrazit a použít znovu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucky Dana

11. 12. 2020 23:06

Dajda: Ano, i já jsem používala Ivu běžně. Nevím, jestli byla za minulého režimu také tak nezdravá nebo se to zhoršilo až teď, kdy už nejsou tak přísné normy. Každopádně z Hery je poleva moc dobrá! Ať se vám daří každý plech:-K

Dajda Dajda

11. 12. 2020 22:16

Lucky Dana: Dříve se poleva z čokolády na vaření a ztuženého tuku dělala běžně, často se také přidávaly čokoládové kaštany. Je opravdu výborná. Dneska mám na dorty raději ganache z čokolády a smetany, ale na cukroví bych dala přednost právě této polevě.
Všechno nejlepší. :-K

Lucky Dana

11. 12. 2020 19:07

Dobrý den, dámy a páni, čtu tady pohoršování se nad receptem. Ale myslím, že nemáte pravdu. Jednak ztužený tuk je i Hera, která spolu s Ceresem mají výborná hodnocení jako nezávadné rostlinné tuky. Ostatní tuky jsou opravdu palmové a strašné, také bych je nepoužila! A pokud se dodrží přesný poměr a postup, tak je to nejlepší poleva, na kterou jsem za 40 let pečení vánočního cukroví narazila. Musí se nechat trošku zchladnout a pak se s ní výborně pracuje a je nádherně lesklá. Oceňuji hlavně to, že je bez cukru a přitom je sladká.Takže jestli se vám nepovedla, není to vina receptu, zkuste ji znovu. Ať se vám podaří! :yes:

Kammi

12. 10. 2019 21:24

Já používám na vaření klasicky Orion na vaření z Penny www.letakomat.cz/penny-market/ctvrtecnik-od-ctvrtka-10-10-2019/?page=10 tuhle měli za 14 Kč, tak jsem brala do zásoby.

slavuska1

22. 12. 2017 17:05

přijde mi škoda cukroví kazit palmáčem. já na namáčení jen ve vodní lázni rozpustila kvalitní čokoládu na vaření, a nic nepřidávala.

lidka

18. 12. 2017 10:41

Suzymon: Moje kamarádka, která peče na zakázku mi doporučila toto: na 250 g tuku 5 stogramových čokolád. Vyjde mi to na celé vánoční pečení.

Jarmila

16. 12. 2017 21:10

Dneska Jsem vyzkoušela, je vynikající, krásně se leskne a je jí opravdu hodně. A hlavně není přeslazená Doporučuji.:yes:

Jar. Kratochvílová

15. 12. 2017 15:24

Dávám dvě čokolády na půl tuku, skořici, kakao a lžíci smetany

martinice

13. 12. 2017 18:53

:no::no::no::no::no::no::no::no::no::-//:-//:-//:-//:-//

LENKA

12. 12. 2017 13:48

Vítková: Já a proč né????

Suzymon

6. 12. 2017 18:16

Tak já jsem právě udělala a protože se mi opravdu nezdálo to množství ztuženého tuku a na jednu stogramovou čokoládu, tak jsem tuk ubrala a výsledek byl stejně katastrofa. Hodně řídké a chutnalo to po "umělé hmotě". :-(( Ale několik kousků jsem tím stejně ozdobila, ale fakt to není dobré. Tímhle si přece nebudu kazit pracně a poctivě upečené cukroví. Vyhodila jsem to. A nakonec ty co jsem už tou hmotou natřela, se stejně po uschnutí polevy nelesknou. Asi paní cukrářka své výtvory pak neochutnává. A jestli se tímto zdobí cukroví, nebo zákusky, co potom prodávají v cukrárnách, tak chudáci lidi. Lepší je koupit dobrou a kvalitní čokoládu a rozpustit a přidat jenom kousek ztuženého tuku, aby měla směs dobrou konzistenci k použití. :no:

Elena Ťažká

2. 8. 2017 22:53

Vítková.Používam roky stužený tuk tak ako to robila moja mama,10dkg stužený,10dkg varova čokolada,lyžica kakao,trochu oleja,zahriať vo vodnom kúpeli a je to hotovo

evauff evauff

28. 7. 2017 23:10

když dělám čoko. polevu, tak dávám 100 g čokolády na vaření a kousek ztuženého tuku (podle toho, jak chci hustou či řídkou ... ale stačí toho tuku opravdu kousek) ... nerozpouštím nad vodní lázní, ale jen v rendlíku nad malým hořáčkem sporáku a za stálého míchání - je to rychlé, nenacáká do čokolády voda a nic se nesrazí ani nespálí :-) ... taky jsem podlehla tomu, že ztužený tuk není dobrý a několikrát jsem použila máslo - musí se ho dát víc, jinak je poleva hustá - není to úplně ono, ale nevadí mi to :-) ... chci zkusit i čokoládu rozpustit se smetanou, ale ještě k tomu nedošlo ... jento recept mě dost zarazil ;-( ... nepoužila bych ho

verahorvath

22. 7. 2017 08:57

Vítková: co je na ztuženém tuku špatného? Konzumujete daleko horší věci,a ztužený tuk používala už moje maminka a používá ho i dcera. Máme vynikající polevu na dorty i cukroví..Kdysi jsem ji měla i ve formičkách,a nedočkala se vánoc,jak ji děti našly..

Napalsko

17. 6. 2017 17:45

Vítková: Nevím proč by někdo nemohl používat ztužený tuk .To záleží na každém co chce konzumovat a co ne. Mně osobně tenhle tuk vůbec nevadí . Taky ho používám a nikomu se nic z něho nestalo ;-):-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čokoládová poleva cokoladova poleva recept cokoladova poleva na dort lesklá čokoládová poleva cokoladova poleva na cukrovi poleva z čokolády na vaření poleva z čokolády recept příprava čokoládové polevy poleva na cukroví z čokolády na vaření cokoladova poleva z cokolady poleva z bílé čokolády recept čokoládová poleva lesklá čokoládová poleva z čokolády na vaření poleva z bílé čokolády poleva cokoladova poleva z cokolady čokoládová poleva na dorty poleva na dort bílá poleva na dort lesklá čokoládová poleva recept

Suroviny: tuk ztužený, čokoláda na vaření, kakao

TopRecepty.cz

Čokoládová poleva od cukrářky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVRj