Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký jablečný závin

Jablečný závin patří mezi klasiku, která se pravidelně peče v našich kuchyních jako rychlá sladká pochoutka k nedělní kávě. Vyzkoušejme ale tentokrát kupované listové těsto nahradit touto křehkou variantou našich babiček. Mlsné jazýčky naši snahu jistě ocení.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

17. 1. 2010 22:10

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 379 kJ / 3 198 kcal
Bílkoviny52,29 g
Tuky231,21 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 133 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy222,39 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

My doma nemáme rádi jablkové záviny, ale tento recept jsem zdědila po mamince, tak ho občas upeču a jen se po něm zapráší.

Včera jsem pekla z tohoto těsta tzv. "soukromé záviny", tj. udělala jsem malinké a bylo jich 7.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Luc77

10. 7. 2022 14:15

casino: Děkuji mnohokráte! Vyzkouším :-)

casino casino

5. 7. 2022 11:09

Luc77:
Dělávám velmi podobný, podle zděděného rcp :yes:
Dávám 160g másla a místo vody bílé víno :yes::yes:
Závin neroluji, pouze těsto přeložím přes sebe viz bod 5 postupu :yes::yes::yes:
Tím se po upečení vyhnu srazku (brousku) - viz video :no:

Luc77

5. 7. 2022 10:22

Dobry den, strudlik jsem vcera zkousela - chutove byl vyborny, ale uz pri valeni se testo trochu lamalo a po upeceni bylo takove drobivejsi, rozpadalo se. Mam priste ubrat maslo? Predem moc diky. :-) Lucka

Renata Y

13. 3. 2021 12:56

Skvělý recept, určitě ukládám ;-)
Těsto je krásně křehké a moc dobře se s ním pracovalo. Dala jsem trochu míň Hery cca 230g, dále bez ořechů a bez másla.
Zamotala jsem to jako normální závin z listového těsta a dobrý. Asi záleží na tloušťce plátu a kolik jablek tam dáte, 2-3 jabka bohatě stačí

Nikijaho

26. 9. 2020 19:46

Skvělý recept bez cukru, daleko lepší, než z listového těsta. Vse se provedlo, děkuji.:-*

hosta hosta

6. 1. 2018 15:54

Rebelka: zkus poloviční šířku těsta a nemotej vícekrát, jen přelož:-) - tak, jak píše Hella před rokem;-)

Rebelka

6. 1. 2018 12:24

Jak to udělat, abych v závinu neměla zákalec?
Chutná jako neupečené těsto.;-(

aksuve

27. 1. 2017 23:10

tak jsem dnes zkusila poprve a rovnou tri davky najednou, radeji jsem misto 3 her dala jen 2 a ctvrt, testo bylo pruzne a tak akorat, myslim ze 3 hery by bylo moc. Dekuji za recept.:yes:

hela22

18. 1. 2017 19:36

Maja: Fotky nejsou moje, tímto děkuji :-K mirca75 za fotečky. Jak se závin balí už jsem připsala.

hela22

18. 1. 2017 19:30

Maja: Těsto se nebalí jako klasický závin, jen se přehne přes jablka, spoj se pevně prsty uzavře a závin se položí na plech spojem dolu. Konce se přehnutím také uzavřou.
Zapomněla jsem napsat u receptu, že před balením posypu těsto trochou strouhanky, pokapu máslem, rozložím jablka, dám rozinky, ořechy, skořici, opět posypu strouhankou a pokapu máslem.
Omluvte starou bábu, že se občas splete při popisu receptu, raději totiž peče.

zdiarskam

28. 12. 2016 20:33

:yes::-K Výborný recept, snadný, dobře se krájí a ještě lépe jí

Jarka.R

22. 12. 2016 16:08

:no:Bohužel, těsto se mi zprvu líbilo pro suroviny, fotky. Tím to ale skončilo. Když se mi podařilo spojit všechny suroviny, těsto se neustále neskutečně lepilo a ani po přidání x množství mouky se s ním nedalo pracovat. Když už jsem konečně vytvořila jeden závin, ten se mi po přenesení rozpadl. Děs, už nikdy !!:-//

Pavlína

7. 2. 2016 18:39

úžasný opravdu se povedl dnes jdu dělat další udělala jsem jak píše mirca75 tkz. soukromé záviny . a opravdu byli moc dobré ;-)

Pavlína

7. 2. 2016 18:27

úžasný opravdu se povedl dnes jdu dělat další udělala jsem jak píše mirca75 tkz. soukromé záviny . a opravdu byli moc dobré ;-)

spagetka spagetka

31. 10. 2014 09:31

Maja: na rozválené těsto položíte jablíčka jako je na obrázku a z té strany, kde jsou jablíčka, shrnete malinko okraje těsta, těsto stáčíte do tvaru závinu. Tak se těsto dostane mezi jablíčka. Zkrátka náplň není po celé šíři plátu těsta, jen na části, odkud stáčíte. Ta fotografie je velmi názorná. Prostě takto připravený plát s náplní sbalíte, ale od jablíček ne od prázdné části.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablečný zavin jablečný závin recept zavin závin jablečný recept na jablečný závin křehký jablečný štrůdl jablkový závin krehky strudl jablečný závin z listového křehký jablkový závin výborný jablečný závin jablečnýzávin jablečné záviny recepty na jablecny zavin závin z křehkého těsta recepty jablečný zavin závin recept recept jablecný závin jablečný štrůdl jablečný závin

Suroviny: mouka hladká, žloutek, máslo, voda, jablko, rozinky, ořechy, skořice, máslo, strouhanka, vejce

TopRecepty.cz

Křehký jablečný závin

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qnz7