Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinková buchta se skořicí

Pudinková buchta, hojně posypaná skořicovým cukrem, se v ústech lehce rozplyne. Kombinace nadýchaného dvojbarevného těsta s hustým vanilkovým pudinkem a zakysanou smetanou tvoří opravdu dokonale sladěný moučník.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janca.mala

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 160 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 4: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně do žloutků zašleháme olej a vodu. Krok 5: Dále do žloutkové směsi po částech zapracujeme mouku s kypřicím práškem. Nakonec do těsta opatrně vmícháme bílkový sníh. Krok 6: Tři čtvrtiny množství těsta nalijeme na připravený plech. Do zbytku těsta zamícháme kakao a nerovnoměrně jej natřeme na bílé těsto. Krok 7: Z vanilkových pudinkových prášků, cukru a mléka uvaříme dle návodu na obalu hustý pudink. Krok 8: Ještě teplý pudink klademe po lžících na těsto. Krok 9: Plech vložíme do trouby a buchtu pečeme při 160 °C zhruba 40 minut. Po upečení necháme buchtu vychladnout. Krok 10: Vychladlou buchtu potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Zveřejněno 5. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pudinková buchta se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkWEN

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pudinková buchta se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkWEN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr moučkový, voda, olej, kypřící prášek do pečiva, kakao, pudink vanilkový, mléko, cukr krystal, smetana zakysaná, cukr skořice, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu