Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Butter chicken pro začátečníky

Butter Chicken je oblíbená pikantní směs kuřecího masa a indického koření. Pokrm je krásně voňavý a zjemněný smetanou. Zkuste si jej připravit v jednodušší verzi, vhodné pro začátečníky. Podávejte nejlépe s rýží nebo chlebem naan.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kakarinka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení masa

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme bílý jogurt s červenou kari pastou. Krok 2: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a vmícháme je do směsi jogurtu a kari pasty. Pokud možno, uložíme takto naložené maso do lednice do druhého dne, ale není to nutné. Krok 3: Na velké pánvi rozpálíme olej a ve dvou dávkách na ní osmažíme kuřecí maso i s marinádou ze všech stran, nejlépe dozlatova. Osmažené maso odložíme stranou do mísy. Krok 4: Cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji dozlatova na oleji v pánvi, ve které jsme předtím restovali maso. Krok 5: Do pánve přidáme rozmačkaný česnek a oloupaný, nastrouhaný zázvor. Vše za stálého míchání asi minutu smažíme. Krok 6: Přidáme všechno mleté koření a následně zalijeme passatou. Na mírném ohni a za občasného míchání necháme směs redukovat přibližně 10 minut, dokud trochu neztmavne. Krok 7: Do pánve k omáčce vrátíme orestované maso, přidáme smetanu, máslo, cukr a opět necháme za občasného míchání asi 10 minut probublávat, dokud nebude maso zcela uvařené. Krok 8: Na závěr ochutnáme, dosolíme podle potřeby a případně ještě dokořeníme. Krok 9: Podáváme s rýží nebo s indickým chlebem naan.

Zveřejněno 1. 12. 2025

Poznámka autorky Kakarinka

Vycházím z receptu cafedelites.com/butter-chicken/#wprm-recipe-container-62176, který jsem postupem času upravila pro snadnější přípravu v českém prostředí a podle osobních preferencí.

Všechna mletá koření se dají v nouzi poměrně dobře nahradit 12 g koření na Butter Chicken

Nejlepší je litinová pánev.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Butter chicken pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDZP

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Butter chicken pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDZP

Marie

Suroviny:
prsa kuřecí, jogurt bílý, pasta kari červená, olej rostlinný, cibule, česnek, zázvor čerstvý, passata rajčatová, smetana, máslo, cukr krupice, koření garam masala, římský kmín mletý, chilli, koriandr sušený, řecké seno, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu