Butter chicken

Cobudednesnavecu.cz Kuchařka: Cobudednesnave…

Doba přípravy: 40 minut 5 porcí Omáčky 6 názorů

Suroviny

Na naložení:
kuřecí prsa (tofu)
1 stroužek česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 lžíce řepkového oleje
3 lžíce hustého bílého tučného jogurtu
1 lžička koření garam masala
sůl
pepř
Na omáčku:
1 velká cibule
1-2 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
400 g rajčatové passaty
cca 150 ml vývaru
100 ml smetany - 31%
koření – 2 lžíce garam masala, 1 lžíce kurkumy, 3 ks hřebíčku, (kardamon), chilli, skořice, koriandr
citrónová šťáva
1 lžíce třtinového cukru
oříšek másla
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve jsem naložila kuřecí nudličky. K nudličkám kuřete jsem přidala garam masala, nastrouhaný stroužek česneku, trochu nastrouhanýho zázvoru, sůl, pepř, olej a bílý jogurt. Nechala jsem asi 2 hodiny marinovat. Kuře je úžasně vláčné a ochucené. Po odležení jsem maso orestovala a dala stranou.

  2. Na stejné pánvi jsem na troše másla orestovala najemno nakrájenou cibuli. K ní jsem asi po 2 minutách přidala nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor a všechno koření. Restovala jsem asi minutku a přidala rajčatovou passatu a smetanu (případně trochu vody/vývaru, pokud bude moc hustá).

  3. Na závěr je potřeba dochutit citrónovou šťávou, třtinovým cukrem, špetkou skořice, koriandrem. Ke konci jsem také do omáčky přihodila orestované kuře. Po stáhnutí z plamene jsem ještě doladila plátkem vychlazeného másla a zamíchala do omáčky.

Poznámka

Pokrm jak z indické restaurace v domácích podmínkách.

http://cobudednesnavecu.cz/butter-tofu/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Butter chicken

  • Dajda Dajda

    Cobudednesnavecu.cz: Díky za tip! :-K

    Odpovědět

  • Dajda: přesně jste to vystihla:) . Určitě doporučuji vyzkoušet. Veškeré koření jsem sehnala v Tescu:yes: Dejte pak vědět, jak Vám chutnalo :)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Cobudednesnavecu.cz: Máte pravdu, stejně jako nenazýváme spagetti provázkovými nudlemi nebo hamburger houskou plněnou karbanátkem! ;-) Jsem sice zastáncem českých názvů jídel, která jsou běžná v českém prostředí, ale nikoliv cizích specialit. A Butter Chicken je prostě Butter Chicken.
    Vloni jsem něco podobného jedla v hotelu Česká koruna v Děčíně, kde vaří opravdu Indové, a bylo to moc dobré - především placky, které jsme si dali k tomu. Docela ráda bych to vyzkoušela, jen se musím poohlédnout po tom koření.

    Odpovědět

  • Butter chicken je standartní název indického pokrmu. Tím, že je možné bílkovinu (kuře) nahradit třeba tofu, nedává mi moc smysl řadit ho do kategorie “drůbež”, nebo jiné. Jde hlavně o tu omáčku.

    Odpovědět

  • Capri Capri

    Ano, souhlasím s MIMOSA

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Dalo by se nazvat třeba máslové kuře?Je to v oddělení omáček,ale zase s tofu už to nebude kuře,ale určitě varianta

    Odpovědět

Tématické fráze: butter chicken recept