Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Foukané rohlíčky

Foukané rohlíčky patří k nejoblíbenějším kouskům svátečního cukroví. Křehké ořechové rohlíčky po upečení zdobíme rozpuštěnou čokoládou. Jsou jednoduché na přípravu a navíc se v ústech krásně rozplynou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta + chladnutí rohlíčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta + chladnutí rohlíčků)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 30 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme s jedlou sodou a prosejeme. Přidáme prosátý moučkový cukr, mleté ořechy a promícháme. Krok 2: K sypké směsi přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici. Krok 3: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Formičky na rohlíčky vymažeme sádlem. Krok 4: Těsto vtlačíme do připravený formiček. Jednotlivé formičky vyskládáme na plech. Krok 5: Plech vložíme do trouby a rohlíčky pečeme při 180 °C zhruba 8-10 minut do růžova. Krok 6: Rohlíčky necháme vychladnout ve formičkách a poté je vyklepneme. Krok 7: Čokoládu na ozdobení rozpustíme ve vodní lázni. Krok 8: Konce rohlíčků namáčíme v rozpuštěné čokoládě.

TIP: Zdobení cukroví - rady nejen pro začátečníky

Zveřejněno 2. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Foukané rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkV1k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Foukané rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkV1k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, mouka hladká, ořechy vlašské, soda jedlá, sádlo, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu