Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály

Lahodné linecké cukroví, které voní máslem a višněmi. Mistr ve svém oboru, uznávaný cukrář Skála, přináší recept, díky kterému připravíte to nejlepší cukroví skutečně od nuly. A to i s vlastním višňovým džemem!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby měknutí másla, odležení těsta a doby odstátí a chladnutí džemu

100 min (90 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby měknutí másla, odležení těsta a doby odstátí a chladnutí džemu)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Máslo nakrájíme na kostky a necháme změknout při pokojové teplotě. Krok 2: Změklé máslo v míse promícháme. Přidáme cukr, vejce a citronovou kůru. Vše spojíme a postupně přimícháme prosátou mouku. Vypracujeme hladké těsto. Krok 3: Těsto rozdělíme na cca centimetrové placky, zabalíme do fólie a uložíme přes noc do lednice. Krok 4: Druhý den včas rozehřejeme troubu na 170 °C. Připravíme pečicí plech a vyložíme ho papírem na pečení. Krok 5: Postupně jednotlivé díly těsta vyvalujeme na pláty silné cca 3 mm. Z nich vykrajujeme požadované tvary, které ukládáme na připravený plech. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C zhruba 8-10 minut dozlatova. Upečené cukroví necháme vychladnout. Krok 7: Mezitím připravíme džem na slepování. Višně dáme do hrnce. Přidáme k nim 500 gramů cukru a mletou i celou skořici a vodu. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni cca 30 minut. Krok 8: Poté odstavíme a necháme ještě 30 minut stát. Krok 9: Vyjmeme celou skořici. Přidáme pektin promíchaný se zbylým cukrem a směs rozmixujeme na požadovanou konzistenci (na cukroví je vhodnější jemnější). Na závěr vmícháme limetkovou šťávu. Krok 10: Hotový džem necháme vychladnout a po vychladnutí jím mažeme a slepujeme linecké cukroví. Zbylý džem přelijeme do sklenice a uchováváme v lednici. Krok 11: Hotové cukroví můžeme dle chuti ještě obalit v moučkovém cukru nebo jen pocukrovat.

TIP: Jak zdobit linecké cukroví

Zveřejněno 6. 12. 2025

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2Ez

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2Ez

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, kůra citronová, višně, voda, cukr krupice, skořice celá, skořice mletá, limetka, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu