Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová roláda plněná mletým masem

Brambory a maso, to je takové klasické spojení. Připravte ho trochu netradičněji. Z předen uvařených a nastrouhaných brambor zadělejte těsto jako na knedlíky, naplňte jej směsí mletého masa a srolujte do rolády. Jednotlivé kousky pak stačí usmažit na pánvi.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby vaření brambor den předem

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby vaření brambor den předem)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Česnek očistíme a nastrouháme. Brambory, uvařené den předem, oloupeme. Krok 2: Mleté maso smícháme s česnekem, osolíme, opepříme, přidáme uzenou papriku a solamyl a dobře propracujeme. Krok 3: Brambory nastrouháme najemno, smícháme s moukou, krupicí, vejcem, solí a vytvoříme hladké, ale tužší těsto. Krok 4: Na pečicím papíru rozvalíme těsto na plát o síle asi 1 cm. Krok 5: Na těsto rozložíme směs masa a pomocí papíru vytvoříme pevnou roládu. Krok 6: Takto připravenou roládu krájíme na plátky silné asi 1,5-2 cm a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Krok 7: Podáváme teplé i studené, nejlépe se zelím a osmaženou cibulkou.

Zveřejněno 21. 12. 2025

Poznámka autorky BinaSa

Inspirace z Facebooku od Lucky Lucky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborová roláda plněná mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6BOQ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborová roláda plněná mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6BOQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl, maso mleté, česnek, sůl, pepř mletý, paprika sušená uzená, solamyl, olej

Přidat fotografie receptu