Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory na cibulce se zelím

Tradiční staročeská kuchyně dokáže i z pár obyčejných surovin vykouzlit opravdový zázrak na talíři. Stačí orestovat slaninu s cibulkou, přidat kyselé zelí, vařené brambory a vše krátce společně prohřát.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lukadu

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby chlazení brambor

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby chlazení brambor)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, necháme vychladit a nakrájíme na kostky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji smažit na pánev. Jakmile pustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Poté scedíme zelí, přidáme ho na pánev a mícháme 10-15 minut do změknutí. Krok 3: Nakonec do pánve přidáme i brambory. Vše osolíme, opepříme a dochutíme kmínem. Zlehka promícháme, necháme asi 10 minut prohřát a můžeme podávat.

TIP: Brambory jsou jídlem chudých i bohatých

Zveřejněno 22. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Brambory na cibulce se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZXR9

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Brambory na cibulce se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZXR9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jednoduché a přitom naprosto dokonalé jídlo. Někdy přidáváme i vařené kroupy nebo pohanku.👍

Suroviny:
brambory, cibule, slanina anglická, zelí kysané, sůl, pepř mletý, kmín drcený

Přidat fotografie receptu