

Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem
Suroviny
- Těsto:
- 250 g marmelády
- 3 vejce
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g másla (Hery)
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 sáčku Koření do perníku Vitana
- 1/2 sáčku směsi na Koření Svařené víno Vitana (rozemleté na prášek)
- 250 g polohrubé mouky
- 200 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 hruška (lze vynechat)
- hrst sekaných ořechů (lze vynechat)
- Tvarohový krém:
- 2 tvarohy ve vaničce
- 1 slazené kondenzované mléko
- 1 balení Creme Ole bez vaření vanilkový
- Dále:
- pikantní marmeláda na potření
Postup přípravy receptu
Do mísy dáme marmeládu, vejce, cukry, kakao, koření a rozpuštěné máslo a šleháme asi 1-2 minuty. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko, umícháme těsto a nakonec přidáme hrušku nastrouhanou na hrubém struhadle a ořechy.
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme papíre na pečení) a pečeme na 190°C asi 30 minut (já jsem pekla v horkovzdušné troubě ve formě na dort 40 minut, než byly řezy upečeny vevnitř).
Zatímco koláč chladne, ušleháme tvarohy s kondenzovaným mlékem (množství záleží na tom, jak sladký krém chceme, dala jsem půl konzervy a bylo to akorát, ale někdo může dát více či méně).
Když se tvaroh a kondenzované mléko spojí, přidáváme pomalu Creme Ole přímo z pytlíku (tj. v původní práškové formě) do tvarohové směsi a dále šleháme, až máme konzistenci tužšího krému (použila jsem zhruba 2/3 balení, ale záleží na vodnatosti tvarohu a množství kondenzovaného mléka).
Po vychladnutí korpus podélně rozkrojíme, potřeme marmeládou a půlkou tvarohového krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a navrch namažeme tvarohový krém. Řezy jsou dobré hned, ale ještě lepší jsou druhý den, když se rozleží.
Poznámka od kuchařky
Recept byl inspirován Marmeládovými řezy od paní Jany Remkové
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kořeněné zimní řezy s tvarohovým krémem
-
Omlouvam se, ze odpovidam az ted, nevsimla jsem si drive komentaru...
Takze dekuji Lusinde79, Iljuse a Helle za prakticke komentare a myslim, ze ten krem by sel strikat ze sacku, pokud by ty tvarohy nebyly moc vodnate a pokud by se tam dalo dost ztuzovace, at uz Creme Ole, nebo toho zelatinoveho ztuzovace, ktery navrhuje Hella. Ten ja budu muset ozkouset, ja mam totoz desnou averzi vuci ztuzovacum vubec, ve slehacce mi nechutnaji a zelatinu taky nemuzu zkousnout... Nicmene pokrok je pokrok a kdyz Hella rika, ze je ten ztuzovac bez chuti, tak to musim zkusit. Hello, diky za pripominku a priste az budu doma, uricet koupim, vyzkousim, a dam vedet... Papa, Lida
-
Přidávám fotku toho Vanilkového pudinku Ole bez vaření. Jen bych podotkla, že lepší je použít Želatinový ztužovač, který je přímo k tomu určený. Cenově to vyjde nastejno asi 15,- Kč/kus. Pudink je do 300 ml tekutiny a ztužovač do 700 ml (je to jako 6 plátků želatiny) a proto je možné ho dát jen třetinu. Já s ním mám velmi dobré zkušenosti, používám ho vždy, když potřebuji, aby něco drželo tvar (krémy, pomazánky atd). A do šlehačky je podstatně lepší než Ztužovač šlehačky, protože je bez chuti.
-
-
Créme olé vyrábí Dr.Oetker a je to tuším v prášku, najdeš to v Albertu u pudinků.
-
vypadá to dobře scháním tvarohovy krém na dort půjde zdobit ze sáčku tento ,ještě prosím o radu co je Creme olé?Děkuji moc za radu
-
-
To vypadá taky dobře.
-
-
Ráda je vyzkouším a za moře letí bodík