

Mandlovo-bílkové hrnečkové řezy - naše oblíbené
Suroviny 1 klasický plech
- 6-10 bílků
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/2 hrnku mletých mandlí
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- krém:
- 250 ml mléka
- 125 g másla
- 1 čokoládový pudink
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- na ozdobu:
- strouhaná čokoláda
- půlky mandlí
Postup přípravy receptu
Nejprve na krém uvaříme pudink z mléka a čokoládového pudinkového prášku a dáme ho vychladit.
Pak vyšleháme bílky s cukrem a solí na hodně husto, smícháme mouku se strouhanými mandlemi a vmícháváme pomalu do sněhu. Dáme na plech s papírem na pečení, vsuneme do vyhřáté trouby, hlídáme a když těsto začne růžovět, je hotové, trvá to krátce!
Necháme vychladnout, vyklopíme i s papírem, který vezmeme za dva rohy a stáhneme ho jako hada a namažeme krémem.
Ten uděláme tak, že vyšleháme máslo s cukrem i vanilkovým a k tomu přidáváme pomalu po lžících hustý pudink, stále šleháme, pak natřeme na upečené těsto.
Nakonec nalajnujeme do krému porce a na každou dáme půl mandle a celé řezy se posypávají strouhanou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Řezy mne inspirovaly z několika receptů a něco jsem změnila. Mandlové řezy jsou vynikající, dle mého manžela, prý jsou jako dort!
Místo strouhané čokolády by šla na krém čokopoleva a můžete ho udělat z jakéhokoliv pudinku, bude krém zase jiné chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mandlovo-bílkové hrnečkové řezy - naše oblíbené
-
rena:
Co se žloutky? -co takhle vaječňák?
-
Abych zlikvidovala bílky a zbytky krémů upekla jsem dneska znovu tento moučník
-
-
-
aisha:Aisho, mám radost, že jsi upekla a dokonce pěkný dortíček. Ještě si si to doladila-hlavně, že chutnalo a díky za vyzkoušení
-
Dnes upeceno a ochutnano..dobrutka
..delala jsem v dortove forme, do testa pridala i trochu orechu, korpus rozrizla a naplnila kremem..moc dobre..
..pridavam foto.
-
Irrena:Irenko, to je bezvadná vychytávka
-
Bibi teď se vrhnu na ty řezy
Nejdříve jsem si udělala krém, ale, našlehala jsem 1 čokolodávý puding Olé bez vaření, ušlehala 1 šlehačku Rama Cremefine a smíchala s pudingem, není to rozeznat od pařížské šlehačky a super rycholvka,moc dobrá
Chtěla jsem mít krém co nejlehčí a bez másla
Bdík už jsem dala minule, takže další nemůžu -
Koubkova:Jiřinko, díky, že jsi upekla a mám radost, že chutnalo
-
Místo mandlí jsem dala ořechy , taky dobrota
-
Tohle mi uniklo
, hm, to bude chutnat
-
Právě mám v ledničce 8 bílků, zítra, nebo v neděli je upeču
-
rena:Samotný žloutek dávám do kynutých nebo houskových knedlíků, do buchet, dává se do tiramisu nebo ve směsi žloutků, koření a sojovky marinuji kousky kuřecího masa na čínu...stačí si jen promyslet, co budete vařit v týdnu, kdy si řezy upečete
.
-
Śmankote, Jani, tohle mi uteklo a vypadá to tak jedle!! Kila jdou nahoru jen z podívání!
-
rena:Reno, já bílky sbírám postupně, když jdou do pečiva jen žloutky, mám je v hrnečku v lednici a když se mi jich zdá dost, dělám takové dobrůtky. Ještě by to šlo, kdyby si vymyslela nějaké jídlo, do kterého můžeš přidat plno žloutků