

Drožďová pomazánka-matysek
Suroviny
- 2-3 balíčky droždí
- 1 menší cibule
- drcený kmín
- sůl
- 4 vejce
- 50 g tuku (případně)
Postup přípravy receptu
Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.
Až se začne srážet a vytváří hrudky, ještě chvíli mícháme, potom vyklepneme vejce, osolíme a ještě před tím přisypeme trochu drceného kmínu.
Vše mícháme, posypeme hustě čerstvou pažitkou
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Drožďová pomazánka-matysek
-
tuhle pomazánku zbožňuju a ještě teplá na čerstvý chlebíček..boží mňamka
..nedávám kmín,ale nadrobno nakrájím kyselý okureček ..nemá chybu
-
Droždovou pomazánku dělám už 30 let a stále má úspěch.
-
jdu do ní, taky mne honí mlsná
-
Miluji drožďovou pomazánku, ale doma ji nikdo nejí
. Ale příští týden budu sama doma, tak si ji určitě udělám
-
Manžel ma vždy ide zabiť,keď si robím praženicu s droždím.Že mu je zle už len pri tom ,ako to smrdí.Zabijem sa,keď je to také dobré?
-
Drožďovou pomazánku dělávám zřídka, spíš zapomínám. Ale mám ji moc ráda.
+4.
-
To bude taky dobrá pomazánka, droždí my rádi a tak máš Matýsku boda