Drožďová DIA pomazánka

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: 10 min PT0H10M 2 porce Dietní recepty , DIA 20 názorů

512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

20 g oleje
30 g cibule
80 g droždí
2 vejce
pažitka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmažíme cibuli a přidáme droždí.

  2. Až se droždí rozteče, zalejeme je vejcemi, necháme směs srazit, osolíme, opepříme. Podáváme na tmavém pečivu. Recept je na dvě porce, údaje, které zde přidávám jsou na jednu porci. 11g bílkovin, 16g tuku, 7g sacharidů, 2,8g vlákniny, 215 kcal-900kj

Poznámka

Zdroj Diabetická kuchařka-viz obrázek

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Drožďová DIA pomazánka

  • Lenullka Lenullka

    Anna Kocikova: droždovky jsou fakt mnam :-) ale hodne lidí je nemusí, ale je to prostě neco jiného :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mňam:-p+10:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Miluji drožďové pomazánky, jenže jím jen já, takže dělám méně často, Jani i tak díky za připomenutí:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    spagetka: díky za vysvětlení, přece jen už jsi profík;-)

    Simona Kucerova: máš pravdu, zdravým lidem to nic neřekne, pro mne je ta kniha poklad;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    spagetka:já to tak myslela;-)proto píšu vyváženost surovin,ten kdo má diabet,tak ví o čem je řeč a ten kdo nemá,tak mu to moc neřekne;-):-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • pipre pipre

    Chuť pomazánky znám a dělávám ji. Jím ale jen já:-( Je dobrá:yes:+8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Sylva01: přesně jak píše Simča a doplním, velmi důležité je i množství sacharidů, tuků, bílkovin atd... Každý dabetik má dle své nemoci přesně určené množství těchto jednotek, které smí za den sníst. A u každého ta dieta je jiná, podle obrazu nemoci (není u každého stejná). Takže když je navíc u receptu, jako u tohoto i vypočítané množství, ohromně nám to usnandní počítání. Jinak totiž každý kuchař pro toho diabetika to musí vypočítat sám ;-);-);-)
    Buď ráda, že to nemusíš počítat, občas to je alchymie, ale jen zpočátku, pak už si člověk zvykne a zapamatuje ;-):yes:

    Odpovědět

  • Sylva01 Sylva01

    Simona Kucerova: aha, dík:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Sylva01:Sylvo,toto je recept opravdu přesně, tak jak má mít diabetik!!!A pro diabetika je důležité u receptu gramáž a hlavně vyváženost surovin!!!!;-)

    Odpovědět

  • Sylva01 Sylva01

    Jana Remkova: ;-( nerozumím....

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Sylva01: v gramážích surovin je jiná;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Jani, moc pěkné! Od té doby, co jsem tu objevila drožďové knedlíčky do polévky (a jiné teď nedělám), vím, že se dá droždí používat i jinak než do těsta na koláče a buchty. Takže tuhle zdravou a DIA pomazánku určitě vyzkouším. :-p:yes:+

    Odpovědět

  • Sylva01 Sylva01

    Jana Remkova: :-// mám možná blbej dotaz.....ale v čem je tahleta pomazánka, např. vedle http://www.toprecepty.cz/recept/5598-jednoducha-kv... DIA? Mě přijdou obě stejné.....upozorňuji, že na to koukám laickejma očima:-)) a zajímalo by mě to:-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    srettka::-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo