

Maminčin králík v hořčičné omáčce
Suroviny
- 500 g králičí kýty
- 50 g plnotučné hořčice
- 60 g tuku
- hladká mouka
- cibule
- sůl
- pepř
- vývar
Postup přípravy receptu
Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách, poté maso vyjmeme, na tuk dáme cibuli a podlijeme trošku vývarem a krátce povaříme.
Podáváme s bramborami nebo rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maminčin králík v hořčičné omáčce
-
Krása
...+1
-
Petra Ku.:
pokazí? Hořčice na králíkovi krásně zvýrazní chuť! Také ho tak děláváme, máme to moc rádi.
ladin: tys ho takhle upraveného zkoušel a nechutnal ti? -
ladin: To jako že ta troška hořčice pokazí chuť králíka? To snad ne
Králičí maso je sice jemné, ale bez chuti, tak hořčice tomu jen pomůže chytnout nějakou chuť. My to tak taky děláváme, a nejen u králičího masa, a zatím si za ta léta nikdo nestěžoval
-
nic moc, králík má být buď na česneku se špenátem nebo jen prošpikovaný s kmínem a zelím a nebo na smetaně.
to je česká klasika a ne takhle kazit chuť -
cathleen:díky,já bych to dělala také tak
a už se těším,jakmile se mi podaří ušatce získat tak jdu do toho
-
Simona Kucerova:
jujda! Nějak mi uteklo, že se dohadujete pod tímhle ušatcem, Simčo promiň
Není králík jako králík, tenhle byl mladý, domácí, odležený....a pokud se dobře pamatuju, masko jsem osmahla podle receptu, a protože pak samozřejmě úplně měkké nebylo, mírňounce jsem ho podlila a i s tou cibulí dodusila pod pokličkou - čas už opravdu nevím, odhadem asi 20 minut - moje chyba, že jsem to sem hned tehdy nepísla
Veronika.Hrozna: dvě hodky (jak píšeš) bych tedy králíka určitě nepekla, tohle je už doba na upečení tlusťounké kachny.... -
Fantom:Souhlsím ,i úplně mladý králík potřebuje více času na smažení asi 15 minut na 160 ve friťáku, a na upečení tak asi 2 hoďky jinak je to syrový,ale hlavně tvrdý
.
-
chocolate:já jsem si myslel že kupovanej je lepší ale když jsem to v tom obchodě viděl tak bych to dal tak Pinďovi a on by to stejně nežral
, já jsem to minule psal že když nám liška zbaštila 15 králíků tak jsem na to řekl -dobře jí tak
-
Opékala bych maximálně vykostěný plátek, ale stehno se určitě nepropeče.
Fantome je fakt, že králík z obchodu bývá často dostihová vysušenina a musí se péct buď obalený anglickou nebo rovnou s kouskem bůčku.Já peču naporcovaného kolem té hodiny a půl až dvou.
-
chocolate:
já ho naposledy pekl na šetrné pečení 2h 17 minut přes sondu na Delta-T pečení s přídavkem páry, byl jak dort ale jen tak opéci
asi nestačí
-
zajimalo by mne jak ho dělala Cathleen,přidala fotečku
-
Fantom:Máte pravdu, já peču králíka na 180 zakrytého alobalem minimálně hodinu, klidně i déle.Dopékám pak pro kůrčičku na 200 cca 15 minut.
-
matysek:králík by mohl být velmi chutný ale myslim že ten postup je trochu divný, možná by chtěl poupravit, podle postupu maso nemůže být udělané
ale je to jen muj pocit a třeba se pletu
-
Tonda S: Ale Tondo proč???Zkus něco uvařit,vyfotit a pak popsat jak se co dělá.My to pak posoudíme
receptík se mi líbí a králíka u nás máme rádi.+1
-
humus!!!