Maminčin králík v hořčičné omáčce

matysek Kuchařka: matysek

Jiné maso 20 názorů

Suroviny

500 g králičí kýty
50 g plnotučné hořčice
60 g tuku
hladká mouka
cibule
sůl
pepř
vývar
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách, poté maso vyjmeme, na tuk dáme cibuli a podlijeme trošku vývarem a krátce povaříme.

  2. Podáváme s bramborami nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maminčin králík v hořčičné omáčce

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Krása:-p:-*;-):yes:...+1

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Petra Ku.::-O pokazí? Hořčice na králíkovi krásně zvýrazní chuť! Také ho tak děláváme, máme to moc rádi.;-)

    ladin: tys ho takhle upraveného zkoušel a nechutnal ti?

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    ladin: To jako že ta troška hořčice pokazí chuť králíka? To snad ne :-// Králičí maso je sice jemné, ale bez chuti, tak hořčice tomu jen pomůže chytnout nějakou chuť. My to tak taky děláváme, a nejen u králičího masa, a zatím si za ta léta nikdo nestěžoval ;-)

    Odpovědět

  • ladin ladin(neregistrovaný)

    ;-(nic moc, králík má být buď na česneku se špenátem nebo jen prošpikovaný s kmínem a zelím a nebo na smetaně.
    to je česká klasika a ne takhle kazit chuť;-(:-((

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    cathleen:díky,já bych to dělala také tak;-):yes:a už se těším,jakmile se mi podaří ušatce získat tak jdu do toho;-):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Simona Kucerova: :-O jujda! Nějak mi uteklo, že se dohadujete pod tímhle ušatcem, Simčo promiň:-8
    Není králík jako králík, tenhle byl mladý, domácí, odležený....a pokud se dobře pamatuju, masko jsem osmahla podle receptu, a protože pak samozřejmě úplně měkké nebylo, mírňounce jsem ho podlila a i s tou cibulí dodusila pod pokličkou - čas už opravdu nevím, odhadem asi 20 minut - moje chyba, že jsem to sem hned tehdy nepísla:-)
    Veronika.Hrozna: dvě hodky (jak píšeš) bych tedy králíka určitě nepekla, tohle je už doba na upečení tlusťounké kachny....

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Fantom:Souhlsím ,i úplně mladý králík potřebuje více času na smažení asi 15 minut na 160 ve friťáku, a na upečení tak asi 2 hoďky jinak je to syrový,ale hlavně tvrdý:-((.

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    chocolate:já jsem si myslel že kupovanej je lepší ale když jsem to v tom obchodě viděl tak bych to dal tak Pinďovi a on by to stejně nežral:-D, já jsem to minule psal že když nám liška zbaštila 15 králíků tak jsem na to řekl -dobře jí tak:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Opékala bych maximálně vykostěný plátek, ale stehno se určitě nepropeče.
    Fantome je fakt, že králík z obchodu bývá často dostihová vysušenina a musí se péct buď obalený anglickou nebo rovnou s kouskem bůčku;-).Já peču naporcovaného kolem té hodiny a půl až dvou.

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    chocolate:;-)já ho naposledy pekl na šetrné pečení 2h 17 minut přes sondu na Delta-T pečení s přídavkem páry, byl jak dort ale jen tak opéci:-? asi nestačí:-?

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    zajimalo by mne jak ho dělala Cathleen,přidala fotečku;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Fantom:Máte pravdu, já peču králíka na 180 zakrytého alobalem minimálně hodinu, klidně i déle.Dopékám pak pro kůrčičku na 200 cca 15 minut.

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    matysek:králík by mohl být velmi chutný ale myslim že ten postup je trochu divný, možná by chtěl poupravit, podle postupu maso nemůže být udělané;-) ale je to jen muj pocit a třeba se pletu:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tonda S: Ale Tondo proč???Zkus něco uvařit,vyfotit a pak popsat jak se co dělá.My to pak posoudíme;-)

    receptík se mi líbí a králíka u nás máme rádi.;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Tonda S Tonda S(neregistrovaný)

    humus!!!:-((

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: omácka z králíka králík na hořčicové omáčce králik v hořčicové omáčce kralik omacka hořčičná omáčka králík s hořčicí hořčičná omáčka recept jak upéct králíka aby byl měkký králík na hořčici králík v omáčce omačky z kralika recept králík na hořčici pečený králik s hořčicí recept na králíka na hořčici králík recepty omáčka omáčka na králíka omačka s kralika králík na omacce recept na králíka s hořčicí kralik s horcicnou omackou

Zapomněl/a jsem heslo