Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejoblíbenější recepty s hruškami

Nejoblíbenější recepty s hruškami

HRUŠKY jsou u nás jedním z nejoblíbenějšího druhu ovoce. Spolu s jablky tvoří velké procento zastoupení jak stromů na místních zahradách, tak i plodů na našich talířích. Plody z hrušně obecné jsou sladké a šťavnaté ovoce typického baňatého tvaru. Ten je u stopky úzký a směrem dolů se rozšiřuje. Typickou barvou hrušek je zelená s různými odstíny hnědé, žluté a červené. Jejich slupka je zpravidla hladká, ojediněle mírně drsná. Svojí chutí a konzistencí jsou také vhodné i do začátků příkrmů malých dětí.

Co se dá udělat z hrušek

Nespornou výhodou hrušek je jejich snadná stravitelnost. Disponují vysokým obsahem vlákniny, vody a zároveň v nich najdeme vitamíny C, K a také menší množství B-komplexu. Z minerálů pak v hruškách najdeme třeba draslík či meď.

Nejčastěji hrušky konzumujeme čerstvé, samotné jako kus ovoce na svačinu či třeba jako součást salátů ovocných i míchaných se zeleninou. Ideální je také hrušku použít do pečených moučníků, do koláčů a štrúdlů. Vyrobit z nich také můžeme marmelády, kompoty nebo povidla provoněná dalším kořením. Oblíbenou příchuť hrušky najdeme také v nealkoholických nápojích jako je džus či mošt, ale i v těch alkoholických, jako je hruškovice. Hrušky tak patří do kategorie univerzální suroviny.

 

Více

Alternativy k těmto receptům

Naposledy jste si prohlédli