Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Americký" moučník

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Americký moučník je výborným dezertem pro všechny milovníky vláčných a mokrých buchet. Jablka v těstě se postarají o to, aby moučník nebyl suchý. Příprava je rychlá a není vůbec složitá, vyzkoušejte si jej připravit sami.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 282 kJ /
4 848 kcal
Bílkoviny96,57 g
Tuky172,82 g
Vláknina45,35 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 455 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy703,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu jablek nakrájíme na kostičky a druhou polovinu nastrouháme nahrubo. Krok 2: Vejce utřeme s oběma cukry, přidáme mouku, skořici, kypřící prášek, kakao, a postupně přimícháme olej a dle potřeby mléko, abychom získali tužší, ale stále tekuté těsto. Krok 3: Do těsta vmícháme jablka, ořechy a rozinky a vše vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut. Krok 4: Propečenost vyzkoušíme špejlí.

Zveřejněno 15. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Americký" moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08l3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Americký" moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08l3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (67)

Včera jsem upekla a je vyyyborna, vláčná, mokrá, doma všem moc chutná.

Dávám bodík, foto přidám později. Díky

Koláčik vyskúšaný, je veľmi dobrý. Dala som aj strúhané jablká, aj jablká na kocôčky. Šťavnatý, chutný. :yes:;-) Pridala som fotku. :-K

Je to vynikající vláčná buchtička , u nás velice oblíbená... Je pravda, že těsto je trochu hustší, ale
není to vůbec na závadu a na chuti zdaleka neubere ! Pro mne top buchtička a dávám zasloužený bodík. Můžu s dovolením přidat foto ? :-) :yes: :yes:

Chystám se, že to vyzkouším s hruškami. Už se těším :-*

Tininecka 29. 10. 2013 14:49
Peču ho dnes po druhé, tak určitě bude výborný jako poprvé. Určitě dávám bodík. :yes: :-))

Tak vznikaji nove recepty a zanikaji ty prave. :no:

To je asi tak jako kdyz si dam tady v Americe cesky hovezi gulas a najdu v nem mrkev a brambory ...lol!:-D

Toto neni ale americky moucnik, to by musela byt v receptu hl. mouka (v USA se polohruba nepouziva), maslo (zadny olej), atd ...vzdyt vam tady chybi nekolik ingredienci.
Ale vypada to chutne, o tom zadna!:-))

A je tam...společně s banánem, pomerančem, jablkem a jahodama...a taky rozinkama, lískovýma oříškama a slunečnicovýma semínkama :-)) Dělám ho podruhé a nepochybuju, že se podaří, jen jsem minule zapoměla dát bodíka:yes::-D Předpokládám, že se po něm opět zapráší:-8

Tak, moučník dopečen,nakrojen a je k sežrání, uděluji bodík ;-)

Senzační moučník!!

Moučník znám, je super, ale jako "ŽAVES" má dnes premiéru. :yes::yes::yes::-K

Rathol,tak to je opravdu neco neuveritelneho.Tez u nas to bude "ZAVES"!!!Na pocest Vasi prababicky.

radhol: To je humorné - i naše babička měla moučník "Žáves". Zkratky pro stejná slova, ale název pro jiný moučník - taková tvarohovoolejová buchta, měřená na skleničky od hořčice. Po vysvětlení těch zkratek jsem jako malá holka ten moučník neustále vymáhala, a moje maminka, vynikající kuchařka, cukrářka, nemohla pochopit, co na tak obyčejné buchtě mám. Mějte se krásně.

tomuhle říkávala už moje prababička buchta "ŽAVES" - jako děti jsme si mysleli, že pochází z Francie...později vyšlo na jevo, že název má daleko porozaičtější původ - ŽAVES totiž podle babičky znamenalo ŽÁdný VElký Sr... - prostě smícháš všechno dohromady, naliješ na plech a upečeš. :-D :-D :-D A vždycky měla úspěch - ať už jako obyč buchta k snídani nebo jako nedělní řezy ozdobené šlehačkou a třeba ovocem nebo jen kakaem. Milujeme ji.

Pekla jsem a sklidila úspěch :)) a přitom je to tak jednoduché...

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
buchta z jablek, tátova americká buchta, top recepty moučníky z jablek, moučník s jablky, buchty z jablek, české buchty, americká jablečná buchta, pečeme z jablek, americke rezy, www babicovy dobroty cz 27.3.2010, jednoduche moucniky, moučník z jablek, recept pravý americký jablečný koláč, alena sirnicová, moučniky z jablek, americký buchta, bábovka z jablek, neco dobreho s jablky, jak dlouho se peče bábovka, dobroty z jablek

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá, olej, kakao, kypřící prášek, skořice mletá, jablko, oříšky, rozinky, mléko

Přidat fotografie receptu