

"Americký" moučník
Suroviny
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru (krupice)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 2 lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek
- skořice
- vanilkový cukru
- 4 hrnky (na kostičky nakrájených) jablek
- oříšky a rozinky dle chuti
- mléko dle potřeby
- (1/2-1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek)*
Postup přípravy receptu
Vejce utřeme s cukry, přidáme mouku, skořici, kypř. prášek, kakao, a postupně přimícháme olej a dle potřeby mléko.
Do těsta vmícháme jablka, ořechy a rozinky a vše vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme při cca 200°.
Poznámka od kuchařky
*Lze ještě přidat i 1/2-1 hrnek nahrubo nastoruhaných jablek, koláč je pak ještě více vláčný ... proto je to v ingeridencích v závorce ...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Americký" moučník
-
Koláčik vyskúšaný, je veľmi dobrý. Dala som aj strúhané jablká, aj jablká na kocôčky. Šťavnatý, chutný.
Pridala som fotku.
-
Je to vynikající vláčná buchtička , u nás velice oblíbená... Je pravda, že těsto je trochu hustší, ale
není to vůbec na závadu a na chuti zdaleka neubere ! Pro mne top buchtička a dávám zasloužený bodík. Můžu s dovolením přidat foto ? -
Chystám se, že to vyzkouším s hruškami. Už se těším
-
Peču ho dnes po druhé, tak určitě bude výborný jako poprvé. Určitě dávám bodík.
-
Tak vznikaji nove recepty a zanikaji ty prave.
To je asi tak jako kdyz si dam tady v Americe cesky hovezi gulas a najdu v nem mrkev a brambory ...lol! -
Toto neni ale americky moucnik, to by musela byt v receptu hl. mouka (v USA se polohruba nepouziva), maslo (zadny olej), atd ...vzdyt vam tady chybi nekolik ingredienci.
Ale vypada to chutne, o tom zadna! -
A je tam...společně s banánem, pomerančem, jablkem a jahodama...a taky rozinkama, lískovýma oříškama a slunečnicovýma semínkama
Dělám ho podruhé a nepochybuju, že se podaří, jen jsem minule zapoměla dát bodíka
Předpokládám, že se po něm opět zapráší
-
Tak, moučník dopečen,nakrojen a je k sežrání, uděluji bodík
-
Senzační moučník!!
-
Moučník znám, je super, ale jako "ŽAVES" má dnes premiéru.
-
Rathol,tak to je opravdu neco neuveritelneho.Tez u nas to bude "ZAVES"!!!Na pocest Vasi prababicky.
-
radhol: To je humorné - i naše babička měla moučník "Žáves". Zkratky pro stejná slova, ale název pro jiný moučník - taková tvarohovoolejová buchta, měřená na skleničky od hořčice. Po vysvětlení těch zkratek jsem jako malá holka ten moučník neustále vymáhala, a moje maminka, vynikající kuchařka, cukrářka, nemohla pochopit, co na tak obyčejné buchtě mám. Mějte se krásně.
-
tomuhle říkávala už moje prababička buchta "ŽAVES" - jako děti jsme si mysleli, že pochází z Francie...později vyšlo na jevo, že název má daleko porozaičtější původ - ŽAVES totiž podle babičky znamenalo ŽÁdný VElký Sr... - prostě smícháš všechno dohromady, naliješ na plech a upečeš.
A vždycky měla úspěch - ať už jako obyč buchta k snídani nebo jako nedělní řezy ozdobené šlehačkou a třeba ovocem nebo jen kakaem. Milujeme ji.
-
Pekla jsem a sklidila úspěch :)) a přitom je to tak jednoduché...
-
Fakt vyborny a rychly kolačik!Všetkym susedom chutil!!!