"Americký" moučník

Montanka Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 64 názorů

551
Recept si zatím oblíbilo 51 kuchařů

Suroviny

4 vejce
Nyní v akci
1 hrnek cukru (krupice)
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
Nyní v akci
2 lžíce kakaa
1 kypřící prášek
skořice
vanilkový cukru
4 hrnky (na kostičky nakrájených) jablek
oříšky a rozinky dle chuti
mléko dle potřeby
(1/2-1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek)*
Recept si zatím oblíbilo 51 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce utřeme s cukry, přidáme mouku, skořici, kypř. prášek, kakao, a postupně přimícháme olej a dle potřeby mléko.

  2. Do těsta vmícháme jablka, ořechy a rozinky a vše vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme při cca 200°.

Poznámka

*Lze ještě přidat i 1/2-1 hrnek nahrubo nastoruhaných jablek, koláč je pak ještě více vláčný ... proto je to v ingeridencích v závorce ...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Americký" moučník

  • Ali Ali

    Chystám se, že to vyzkouším s hruškami. Už se těším :-*

    Odpovědět

  • Tininecka Tininecka

    Peču ho dnes po druhé, tak určitě bude výborný jako poprvé. Určitě dávám bodík. :yes: :-))

    Odpovědět

  • kiki kiki

    Tak vznikaji nove recepty a zanikaji ty prave. :no:

    To je asi tak jako kdyz si dam tady v Americe cesky hovezi gulas a najdu v nem mrkev a brambory ...lol!:-D

    Odpovědět

  • kiki kiki

    Toto neni ale americky moucnik, to by musela byt v receptu hl. mouka (v USA se polohruba nepouziva), maslo (zadny olej), atd ...vzdyt vam tady chybi nekolik ingredienci.
    Ale vypada to chutne, o tom zadna!:-))

    Odpovědět

  • Suzuk Suzuk

    A je tam...společně s banánem, pomerančem, jablkem a jahodama...a taky rozinkama, lískovýma oříškama a slunečnicovýma semínkama :-)) Dělám ho podruhé a nepochybuju, že se podaří, jen jsem minule zapoměla dát bodíka:yes::-D Předpokládám, že se po něm opět zapráší:-8

    Odpovědět

  • piskota piskota

    Tak, moučník dopečen,nakrojen a je k sežrání, uděluji bodík ;-)

    Odpovědět

  • XXX XXX

    Senzační moučník!!

    Odpovědět

  • olahok olahok

    Moučník znám, je super, ale jako "ŽAVES" má dnes premiéru. :yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas

    Rathol,tak to je opravdu neco neuveritelneho.Tez u nas to bude "ZAVES"!!!Na pocest Vasi prababicky.

    Odpovědět

  • olahok olahok

    radhol: To je humorné - i naše babička měla moučník "Žáves". Zkratky pro stejná slova, ale název pro jiný moučník - taková tvarohovoolejová buchta, měřená na skleničky od hořčice. Po vysvětlení těch zkratek jsem jako malá holka ten moučník neustále vymáhala, a moje maminka, vynikající kuchařka, cukrářka, nemohla pochopit, co na tak obyčejné buchtě mám. Mějte se krásně.

    Odpovědět

  • radhol radhol

    tomuhle říkávala už moje prababička buchta "ŽAVES" - jako děti jsme si mysleli, že pochází z Francie...později vyšlo na jevo, že název má daleko porozaičtější původ - ŽAVES totiž podle babičky znamenalo ŽÁdný VElký Sr... - prostě smícháš všechno dohromady, naliješ na plech a upečeš. :-D :-D :-D A vždycky měla úspěch - ať už jako obyč buchta k snídani nebo jako nedělní řezy ozdobené šlehačkou a třeba ovocem nebo jen kakaem. Milujeme ji.

    Odpovědět

  • Dakyell Dakyell

    Pekla jsem a sklidila úspěch :)) a přitom je to tak jednoduché...

    Odpovědět

  • čivava čivava

    Fakt vyborny a rychly kolačik!Všetkym susedom chutil!!!

    Odpovědět

  • Denča Denča

    Děkuji za skvělý tip na něco dobrého, je to výborné a už skoro snězené :-)

    Odpovědět

  • Petra Petra

    Je to asi nejjednodušší a přitom vynikající buchta, kterou jsem kdy dělala. děkuji za recept.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo