Slaný koláč z cukety s rajčátky a balkánským sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenObliba slaných koláčů roste, zejména těch cuketových. Vyzkoušejte ho také. Tento je v oblíbené fitness verzi, zahuštěný pouze jemnými ovesnými vločkami, které jsou plné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Obliba slaných koláčů roste, zejména těch cuketových. Vyzkoušejte ho také. Tento je v oblíbené fitness verzi, zahuštěný pouze jemnými ovesnými vločkami, které jsou plné…
Nejprve uděláme kvásek - droždí rozmícháme v misce s lžící cukru až do tekuta, poté přidáme 1/4 vlažné vody a 1 lžíci hladké mouky a dáme na teplé místo na cca 15 minut…
Opravdu vydatné jídlo, které není náročné na čas ani přípravu. Pokud se vám sejde u stolu pár nečekaných strávníků navíc, tenhle sladko-pikantní oběd vykouzlíte do pár…
Připravte si do skleniček pikantní rajčatové čatní, které spojuje šťavnatost zralých rajčat s výraznou kořeněnou chutí. Toto chutné dochucovadlo je ideální k sýrům,…
Domácí sušená rajčata naložená v olivovém oleji mají široké použití, zejména v italské kuchyni. Výborně se hodí k těstovinám i na ozdobu hotových jídel. Olej nevyhazujte…
Prsa nakrájíme na nudličky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a nudličky masa ze všech stran prudce osmahneme, pak do pánve přimícháme nasekanou šalotku a stroužky…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na širší nudličky nakrájené kuřecí maso a po osolení vmícháme nasekané bylinky. Osmahneme, mírně podlijeme a dusíme téměř…
Výbornou a svěží pomazánku připravíte snadno z pomazánkového másla, sušených rajčat a balkánského sýru. Trochu česneku a nasekané voňavé bylinky dodávají pomazánce tu…
Pomazánka z pečeného lilku je lahodným a zdravým způsobem, jak si vychutnat plnou chuť této oblíbené zeleniny. Jemně pečený lilek se spojí s česnekem, olivovým olejem a…
Objevte lahodnou a zdravější alternativu k tradičním lasagním s naším receptem na cuketové lasagne. Šťavnaté plátky cukety nahrazují těstoviny, zatímco bohatá vrstva…
Lehká, svěží a přitom sytá – rajčatová polévka s cuketou je ideální volbou pro teplé dny i rychlý oběd během týdne. Kombinace dozrálých rajčat, jemné cukety a bylinek…
Thajsko se pyšní jednou z nejlepších světových kuchyní. Thajská jídla jsou většinou lehká, kořeněná a velmi pikantní. Mnohými chutěmi i ingrediencemi se podobá se…
Italská polévka minestrone je tradiční zeleninová polévka, která se vyznačuje svou bohatou chutí. Minestrone je nejen výživná a zdravá, ale také velmi flexibilní –…
Pokud máte přebytky zralých rajčat, zkuste je usušit, ochutit bazalkou, česnekem a kapary a zalít horkým olejem. Naložená sušená rajčata se skvěle se hodí k těstovinám,…
Opečená cuketa s česnekem a krémovým dipem z balkánského sýra, jogurtu a sušených rajčat je jednoduchým, ale chuťově výrazným předkrmem nebo lehkou večeří. S křupavým…
Špagety s cuketovou směsí jsou skvělým jídlem pro celou rodinu. Jsou z obyčejných a snadno dostupných surovin. Využijte letní sezónu cukety a vykouzlete za pár korun…
Cuketové lodičky plněné mletým masem jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat přebytek cuket a připravit chutný oběd, který potěší celou rodinu. Česnek a bazalka dodají…
Široké nudle vyráběné podle tradičního italského receptu z čerstvých vajec a kvalitní mouky se skvěle hodí k masovými omáčkám i lehkým zeleninovým receptům. Užijte si…
Vrstvená zapečená cuketa s mozzarelou a masovou směsí zdánlivě připomíná oblíbené lasagne. Voní bazalkou, rajčaty a výborná je teplá i studená. Pokrm jako stvořený pro…
Filety okouna osolíme, opepříme z obou stran a necháme asi dvě hodiny odpočinout. V misce si utřeme 50 g másla přidáme kůru z citronu, nadrobno nasekané bylinky, mořskou…
Otrháme a očistíme listy bazalky.Hodíme do sekáčku, přidáme česnek (radějí začínáme s jedním stroužkem a postupně ochutnáváme a přidáváme), hrst loupaných mandlí, sůl a…
Rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, zchladíme a oloupeme. Rozkrojíme a vydlabeme jadérka se šťávou. Do mixéru dáme jen čistou dužninu z rajčat, přidáme vše ostatní a…
Dno pekáčku vymažeme olejem a poklademe na kolečka nakrájenými bramborami. Brambory osolíme, opepříme a přidáme trochu celého kmínu. Necháme péct samostatně po dobu 30…
Ohrejeme troubu na 230 stupnu. Cuketu nakrajime na 2.5 cm silne platky. Prendame ji na plech. ktery ma okraje. Pridame rajcatka, cesnek, sul, pepr a olej (nechame si…