Patizon jako peříčko
Recept ještě nebyl hodnocenPatizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami. Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami. Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.…
Dle názvu je recept přisuzován známému kuchaři. Ať už to je, či není pravda, kombinace česneku a tymiánu nemůže nic pokazit. Dobře namarinovaná křidélka se stanou…
Vepřovou plec naporcujeme na stejně velké špalíky a hodně osolíme a opepříme. Rozpálíme litinový hrnec a vložíme do něj nakrájený špek s trochou sádla. Necháme vyškvařit…
Připravte si hrnec, na jehož dno se vedle sebe vejdou obě stehna. Do hrnce nalijte olej a přidejte cibuli. Opékejte za občasného míchání asi 2-3 minuty. Přidejte…
Pokud máte rádi hovězí maso a už vás nebaví připravovat guláš, připravte hovězí kostky na houbách. Postup je snadný, maso se peče v troubě. Mezitím stačí jen uvařit rýži…
Na rozpálené pánvi orestujeme na tuku cibuli, přidáme očištěné ledvinky, opepříme, přidáme plátky česneku a krátce ze všech stran orestujeme. Podlijeme asi 100 ml…
Sklízíte ze své zahrádky jednu cuketu za druhou a nevíte co s nimi? V kuchyni se dá cuketa připravit na mnoho způsobů, smažená, vařená, pečená, grilovaná, dokonce i…
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, karí, zázvor a mrkev na kolečka a vše necháme cca 2 minuty opékat.…
Česnek nožem naplocho rozmáčkneme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádu, včetně česneku, prošleháme v misce.Maso zlehka osolíme (sójová omáčka je slaná…
Panenku naložíme den předem. Já použila svůj oblíbený sečuánský pepř.Pak rozložíme několik plátků šunky a položíme na ni špalíčky panenky. Omotáme šunkou a restujeme…
Domácí podravku ze sušené zeleniny bez konzervantů připravíte velmi snadno, podle tohoto receptu. Koření se hodí k ochucení zeleninových polévek a dalších zeleninových a…
Marinovaná krkovice to je sázka na jistotu, kterou ocení nejen milovníky poctivé české kuchyně. Šťavnaté maso plné chuti, dozlatova upečené brambory, bylinky a koření…
Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením pozvolna povaříme minimálně 1 hodinu, ale můžeme i déle.Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na…
Na jaře je velmi vhodné osvěžit a odlehčit svůj jídelníček. U polévek to jde snadno, můžeme do nich zpracovat čerstvou zeleninu a bylinky. Z bílé ředkve a lístků řepy…
Máslová dýně je skvělou podzimní kuchyňskou surovinou. Máslová se jmenuje právem. Jemná hmota se hodí jako základ pro chutné omáčky. Ať již k těstovinám, nebo masu.…
Koleno vykostit a obvařit do skoroměkka společně s kostí, novým kořením, bobkovými listy a přiměřeným množstvím soli. Po vychladnutí nařízneme kůži do mřížky, naložíme…
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také…
Recept: na 4 porce asi 150 g syrových nenaklíčených fazolí. Pokud si koupíte nenaklíčené mungo, klíčky mají lepší chuť, než když si je koupíte už naklíčené - určitě…
Srnčí plec nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Malinko pokapeme olejem, přidáme rozmarýn, utřený česnek a nasekané feferony. Vše pořádně promícháme a pokud máme dost…
Maso 2x po sobě pomeleme na masovém mlýnku.V míse důkladně promícháme s vývarem, majonézou, nadrobno nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem…
Maso nakrájíme na větší kousky, zhruba 4x4 cm, osolíme, potřeme utřeným česnekem. Pekáč vymažeme sádlem a vložíme na něj maso. Posypeme sladkou i pálivou paprikou,…
Hlavu bez žaber a očí (dle zvyku, někdo oči nechává) spolu s ocasem a ploutvemi dáme vařit do osolené vody s pepřem, novým kořením, oloupaným celým stroužkem česneku a…
Jednoduché špagety s prosciuttem a sušenými rajčaty kombinují jemně slanou chuť italské šunky s intenzivní sladkostí sušených rajčat. Přidejte česnek a bylinky a za pár…
Červenou čočku propláchneme a necháme hodinu namočenou. Máčet se nemusí, ale lépe si pak drží červenou barvu. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme římský…